Ηλεία: Η καρδιά του το λέει και το σώμα ακολουθεί – Χειμερινός κολυμβητής στα 91 του χρόνια

Χειμερινοί κολυμβητές ετών 91 και 72; Και γιατί όχι. Υπάρχουν στο νομό Ηλείας χρόνια τώρα, στο δήμο Πηνειού στη Γαστούνη και απολαμβάνουν τα υπέροχα νερά  στην παραλία της Μπούκας και τις Θίνες. Μάλιστα έχουν συστήσει και ομάδα με την ονομασία «τσουνάμι» και ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας είναι 72 ετών, ενώ το μεγαλύτερο μέλος είναι 91 ετών!

 

Για ευεξία και καλή υγεία, ιδανική πρόταση αποτελεί η χειμερινή κολύμβηση και μάλιστα σε μεσογειακές θάλασσες, όπως της Ελλάδας. Αν και το θερμόμετρο έχει πάρει την κατιούσα, η καλύτερη ευκαιρία είναι μια αναζωογονητική «συνάντηση» με το κρύο νερό της θάλασσας. Το κολύμπι αποτελεί μία από τις πιο υγιεινές μορφές άθλησης, ιδανική για το κλίμα της χώρας μας και ιδιαίτερα στο νομό Ηλείας.

 

Για τους χειμερινούς κολυμβητές, αυτό αποτελεί, πάνω από όλα, τρόπο ζωής. Και τα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία για τους λάτρεις της «ψυχρολουσίας» πολλαπλασιάζονται, εφόσον κολυμπάνε και τον χειμώνα.

 

Για να μη θεωρήσουμε, ωστόσο, ότι αυτό το «σπορ» είναι για όσους είναι γενναίοι και αντέχουν, το μυστικό, όπώς αποκαλύπτουν στην εφημερίδα “Πατρίς” ειδικοί του είδους, είναι απλά να συνηθίσουμε σταδιακά το σώμα μας στο κρύο νερό. Έτσι θα επιτύχουμε την επίκτητη «θαυμαστή» αντοχή των χειμερινών κολυμβητών, που απολαμβάνουν να βρίσκονται στη θάλασσα με θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

 

Η ομάδα των 25 ανθρώπων προ ημερών έκοψε την πίτα της παρουσία για πρώτη φορά όπως είπαν του δημάρχου Πηνειού. Ο Ανδρέας Μαρίνος με συνεργάτες του βρέθηκε στην Μπούκα και τους ευχήθηκε καλά μπάνια.

 

Ο 91ος ετών χειμερινός κολυμβητής κ. Κόλλιας Βασίλης δήλωσε: «Κάνω μπάνιο στη θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι από 10 ετών. Προτιμώ τις παραλίες της Μπούκας και των Θινών. Ήμουν αγρότης και εργάτης και όποτε είχα ευκαιρία το χειμώνα, έκανα μπάνιο. Σήμερα που είμαι συνταξιούχος απολαμβάνω το μπάνιο μου πιο συχνά. Μια συνήθεια είναι. Δεν κρυώνω. Άλλωστε μόλις μπεις το συνηθίζεις και δεν θέλεις να βγεις. Έχω τρία παιδιά που είναι χειμερινοί κολυμβητές και 7 εγγόνια που κάποια από αυτά θα αρχίσουν να κάνουν μπάνιο και το χειμώνα. Να μοιάσουν στον παππού τους…»

www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ