Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός περιπολικού στο ΟΑΚΑ

Ένας ανήλικος αλλοδαπός και δύο ακόμη άτομα προσήχθησαν την Πέμπτη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Ασφάλειας Αττικής και ομολόγησαν την επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων και τον εμπρησμό περιπολικού, την περασμένη Κυριακή, στο ΟΑΚΑ, όπου διεξήχθη ο αγώνας ΑΕΚ – Ολυμπιακού.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών, ενώ στο σπίτι του αλλοδαπού, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, έξι κροτίδες, φωτοβολίδα χειρός, αναδιπλούμενο μαχαίρι, αυτοκόλλητο με επιγραφή και κουκούλα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών.

 

Υπενθυμίζεται πως στις 20:30 της περασμένης Κυριακής, περίπου τριάντα άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, βγήκαν από τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της γηπεδούχου ομάδας και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά περιπολικού του οικείου Αστυνομικού Τμήματος.

 

βΗ επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το περιπολικό κινείτο στον εξωτερικό περίβολο της αθλητικής εγκατάστασης, με τους δράστες να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και κράνη μηχανής.

 

Στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ, φωτοβολίδες χειρός, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Το περιπολικό καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας υπέστησαν ζημιές τρία παρακείμενα οχήματα ιδιωτών.

www.cnn.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ