Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει ο εφιάλτης για την οικογένεια της άτυχης εφοριακού στο δικαστήριο

Αναβιώνει την ερχόμενη Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Εφετείο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τη Αθήνας, η δίκη για την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ νεκροταφείο.

Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχτεί 14 συνολικά μαχαιριές στην πλάτη και στο θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλλε, προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Για την δολοφονία της εφοριακού της Α’ ΔΟΥ Πειραιά είχε συλληφθεί 20 μέρες μετά στο Γαλάτσι ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος ενώ αρχικά ομολόγησε το έγκλημα, τρεις μήνες μετά κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου». Yποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα, που την είχαν βάλει στο στόχαστρο εξαιτίας κάποιων οικονομικών υποθέσεων που χειριζόταν εκείνη στην εφορία. Ο ίδιος μάλιστα είχε υποστηρίξει πως κατά την δολοφονία της εκείνος την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο την σκότωσαν.

Η συνέχεια δόθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ένοχο τον 58χρονο και τον Ιούλιο του 2018 τον καταδίκασαν με ποινή φυλάκισης δις ισόβια και εννέα μήνες. Ο Μανώλης Σοροπίδης καταδικάστηκε για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Η αγριότητα της δολοφονίας της εφοριακού θεωρήθηκε από τις πιο ανατριχιαστικές στα χρονικά της εγκληματολογίας από κάθε άποψη όπως εξηγεί στο newsit.gr η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της μητέρας και των αδελφών της Δώρας Ζέμπερη, αφού τόσο οι 14 μαχαιριές όσο και η τοποθεσία όπου έγινε το έγκλημα φανέρωσαν το αρρωστημένο προφίλ της υπόθεσης που εξακολουθεί να απασχολεί.Περιστέρι

“Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας της άτυχης εφοριακού είναι ένα έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Μια νεαρή κοπέλα η Θεοδώρα Ζέμπερη να πηγαίνει μετά τη δουλειά της σε ένα λατρευτικό χώρο, στο Β΄κοιμητήριο Αθηνών για να ανάψει κεράκι και να προσευχηθεί στο τάφο του φίλου της και να κατασφαγιάζεται με 14 μαχαιριές. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η οδύνη της οικογένειας της από τον άδικο χαμό της”.

Όπως κατάφεραν να αποδείξουν μέσα από στοιχεία τα οποία έχουν προσκομίσει στις Αρχές η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας μέσω της ποινικολόγου Γιάννας Παναγοπούλου η αδικοχαμένη εφοριακός δεν ήταν η απλή υπάλληλος της εφορίας, όπως όλοι αρχικά προσπάθησαν να την σκιαγραφήσουν, αλλά μια δυναμική ελεγκτής που ανάμεσα στις υποθέσεις που χειρίστηκε ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ