Για μία ώρα έκλεισε το αεροδρόμιο Μπαράχας στη Μαδρίτη λόγω παρουσίας drones

Για μία ώρα παρέμεινε κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο «Αδόλφο Σουάρεθ-Μπαράχας» της Μαδρίτης εξαιτίας της παρουσίας ενός τηλεκατευθυνόμενου ιπτάμενου μέσου (drone) μέσα στον εναέριο χώρο που ορίζει η περίμετρός του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, οι πτήσεις πλέον επιτρέπονται.

Δύο πιλότοι ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου για πτήση κάποιων drones και αμέσως ενεργοποιήθηκε η διαδικασία «Rate 0» για την διοχέτευση της εναέριας κυκλοφορίας προς άλλο αεροδρόμιο, απαγορεύοντας κάθε προσγείωση ή απογείωση από το Μπαράχας.

Η ΑΕΝΑ ενημέρωσε πως μετά τον συναγερμό, που σήμανε στις 12.40 (13.40, ώρα Ελλάδος) συνολικά 26 πτήσεις κατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια, όπως στη Βαλένθια, τη Βαρκελώνη, το Αλικάντε και το Βαγιαδολίδ.

Σε μήνυμά της στο Twitter, η διαχειρίστρια εταιρεία υπενθυμίζει πως τα «drones δεν είναι παιχνίδια», ενώ η αστυνομία και η Πολιτοφυλακή διεξάγουν έρευνες για να εντοπισθεί ο χειριστής του τηλεκατευθυνόμενου, έχοντας αναπτύξει περιπόλους γύρω από το αεροδρόμιο-όπως ενημέρωσαν αρμόδιες πηγές το ισπανικό πρακτορείο EFE.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ