Αυτό είναι το τραγούδι που θα σας προφυλάξει από τις ιώσεις

Οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και οι ειδικοί συνιστούν να τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής που μας προφυλάσσουν από αυτές. Ένας από τους κανόνες και μάλιστα, ο βασικός, είναι το πλύσιμο των χεριών. Το καλό πλύσιμο των χεριών, το οποίο πολλοί αμελούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ένωση φαρμακοποιών της Μεγάλης Βρετανίας Royal Pharmaceutical Society (RPS), για να σκοτωθούν τα μικρόβια που υπάρχουν στα χέρια, θα πρέπει να τα πλένουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Και για να γίνει πιο διασκεδαστικό το πλύσιμο, συνιστούν να λέτε ένα πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο τραγούδι. Ποιο είναι αυτό;

Το… «Happy birthday». Όπως τονίζουν οι ειδικοί, αν το τραγουδήσεις δύο φορές, έχεις συμπληρώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να πλύνεις καλά τα χέρια, απομακρύνοντας τους ιούς και τα βακτήρια. Εξάλλου, περίπου το 16% των αναπνευστικών λοιμώξεων μπορεί να αποφευχθεί μέσω ενός καλού πλυσίματος των χεριών.
Οι περισσότεροι δεν ξέρουν να… πλένουν τα χέρια τους

Οι ειδικοί επιμένουν στο σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αλλά όπως έδειξε αμερικανική έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία δεν ξέρει καν… να πλένει τα χέρια! Οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν σαπούνι, αλλά μόνο νερό, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που τηρούν τους απαραίτητους χρόνους.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, μόνο δύο στους τρεις χρησιμοποιούν σαπούνι, ενώ ένας στους δέκα δεν πλένει καθόλου τα χέρια του. Επίσης, ο μέσος άνθρωπος αφιερώνει στο πλύσιμο μόνο 6 δευτερόλεπτα και μόνο το 5% τα πλένουν πάνω από 15 δευτερόλεπτα.

baby.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ