Άφησαν δυο σκυλιά να «ψηθούν» κάτω από τον ήλιο. «Ο εγκέφαλος τους ψήθηκε μέχρι θανάτου»

Το ζευγάρι άφησε μέσα στη σκηνή του ενώ είχε πάει για κάμπινγκ, δίχως νερό και εξαερισμό στους 35 βαθμούς κελσίου, δυο μικρά σκυλάκια ράτσας πάγκ. Τα σκυλιά όπως ήταν φυσικό ύστερα από λίγες ώρες πέθαναν.

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς για τον TJ Gregory και τη Sarah Henniker οι οποίοι κατάδικάστηκαν εκτός από ένα τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο και σε ποινή να μην έχουν δικό τους κατοικίδιο για 5 χρόνια. Τους καταδίκασε επίσης σε 180 ώρες κοινωφελούς εργασίας δίχως αμοιβή.

Το περιστατικό συνέβη σε κατασκηνωτικό χώρο στο Martello Bay Holiday Park στο Έσεξ και το ζευγάρι άφησε τα δύστυχα σκυλιά μέσα στη σκηνή από τις 9 το πρωί μέχρι της 6 το απόγευμα. Ειδικοί τόνισαν ότι μπορεί η εξωτερική θερμοκρασία να ήταν 35 βαθμοί κελσίου, αλλά μέσα στη σκηνή και δίχως νερό, η θερμοκρασία ήταν κατά πολύ υψηλότερη με αποτέλεσμα τα σκυλάκια να «ψηθούν».

Στο δικαστήριο ακούστηκε επί λέξει η φράση: «Ο εγκέφαλος τους ψήθηκε μέχρι θανάτου».

Ένας εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης RSPCA δήλωσε στο δικαστήριο: «Τα σκυλιά είναι ευάλωτα στη θερμοπληξία. Τα σώματα τους δεν μπορούν να κρυώσουν όπως ο άνθρωπος και έτσι η θερμότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη πολύ γρήγορα. Πάντα παροτρύνουμε τους ανθρώπους να μην αφήνουν τα κατοικίδια ζώα σε οχήματα, τροχόσπιτα, σκηνές, εξοχικές κατοικίες ή κτίρια στο ζεστό καιρό.»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ