Στο «Παίδων» με γρίπη το δίδυμο αδελφάκι του νεκρού βρέφους του Ζωγράφου

Για «διορία στον ιατροδικαστή να ζητήσει από τους Σύρους συγγνώμη μέχρι την Παρασκευή» κάνει λόγο ο δικηγόρος των Σύρων μετά το απίστευτο θρίλερ με το νεκρό βρέφος. Το δικό της δράμα ζει η οικογένεια που έχασε το παιδί της, ενώ τα άλλα δύο παιδιά τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παίδων».

Η βιαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το νεκρό βρέφος 11 μηνών από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος έκανε λόγο για «σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης» σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Την ίδια στιγμή η οικογένεια ζει το δικό της δράμα.

Σήμερα, κι ενώ συνεχίζεται η θύελλα που έχει σηκώσει το θέμα μετά τον θάνατο τού 11 μηνών βρέφους την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Δρ. Γρηγόρης Λέων έκανε λόγο για ένα πολύ βεβιασμένο συμπέρασμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Kώστας Τσιάρας ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας εις βάρος του ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος Ιατροδικαστή στην υπόθεση του θανόντος βρέφους.

Σε ερώτηση του Dikaiologitika News στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, μας απάντησε πως ο ίδιος δεν είχε πληροφορηθεί ότι έχει παραγγελθεί έρευνα σε βάρος του. Πρόσθεσε δε, ότι δεν επιθυμεί να κάνει σχόλιο μέχρι να λήξει το θέμα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ανουάρ Μπάκρι πάντως, μας επιβεβαίωσε πως οι γονείς του βρέφους δεν θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον του κου Μπουζιάνη. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος τονίζει πως η προσφυγή θα γίνει από τον ίδιο εκπροσωπώντας την κοινότητα των Σύρων Ελλάδας.

Μια από τις κατηγορίες που θα αποδώσει ο κος Μπάκρι στον κο Μπουζιανη είναι η εκφορά ρατσιστικού λόγου κι η στοχοποίηση της κοινότητας. Ο ίδιος είπε πως έχει δώσει διορία μέχρι την Παρασκευή στον κο Μπουζιανη να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από την οικογένεια αλλά και την κοινότητα των Σύρων.

Το δράμα της οικογένειας

Την ίδια στιγμή η κατάσταση της οικογένειας των Σύρων είναι ιδιαίτερα δύσκολη μιας και τα δύο παιδιά τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή με γρίπη στο Παίδων. Το ένα τους παιδί είναι 2, 5 ετών και το άλλο είναι το δίδυμο αδελφάκι του βρέφους που κατέληξε.

Η οικογένεια αν και βρίσκεται στην Ελλάδα 2 χρόνια και το αίτημα της για άσυλο εγκρίθηκε πριν από 3 μήνες, δεν έχει ακόμα άδεια παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο κος Μπάκρι εκτιμά πως με τους ρυθμούς που κινούνται οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα και την γραφειοκρατία που τις διέπει, η οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον αλλά 2 χρόνια μέχρι να μπορέσει να φύγει από την Ελλάδα.

H ιστορία που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Την περασμένη Κυριακή, ένα ζευγάρι Σύρων μετέφερε το νεκρό 11 μηνών βρέφος του στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυιακού. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Λίγο αργότερα, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης προέβη σε μια πρωτοφανή δήλωση κάνοντας λόγο για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης του βρέφους.

Μέχρι την δήλωση της μητέρας ότι το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα και για αυτό του χορηγούνταν συχνά κλύσμα, το διαδίκτυο κι οι ειδήσεις είχαν πάρει στήνοντας ένα ηλεκτρονικό δικαστήριο με τους «δικαστές» να είναι βέβαιοι ότι οι γονείς ήταν οι θύτες.

 

topontiki

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ