Κορονοϊός: Δύο ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο του Ρίου

Αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ αναμένονται για δύο άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος. Μάλιστα περιγράφει πως υπάρχει συνεχής ροή ανθρώπων που ανησυχούν και φτάνουν στο νοσοκομείο. Τα περισσότερα τα διώχνουμε γιατί δεν έχουν συμπτώματα, απλά ανησυχούν. Από δύο έχουμε πάρει δείγμα και το ένα περιστατικό είναι σε ειδικό θάλαμο και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Είναι σε άριστη κατάσταση, επισημαινει.

Το Ρίο ως νοσοκομείο αναφοράς δέχεται περιστατικά από όλη την 6 Υγειονομική Περιφέρεια και αν κριθεί ότι πολίτες έχουν συμπτώματα που προσομοιάζουν στον ιό μπαίνουν στους ειδικούς θαλάμους.

Στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο με το ύποπτο κρούσμα – Κλιμάκια ειδικών στο σημείο

Στο λιμάνι της Πάτρας έχει καταπλεύσει το πλοίο Cruise Olympia που ήρθε από Ανκόνα και το πρωί έπιασε στην Ηγουμενίτσα. Εκεί μια γυναίκα κάλεσε μόνη της το ΕΚΑΒ και δήλωσε ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί. Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με τις ειδικές στολές και παρέλαβε την γυναίκα, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο που είναι το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο λιμάνι για τη διαχείριση του περιστατικού. “Μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα κάνει καταγραφή και επιτήρηση ενώ το περιστατικό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς», ανέφερε στο thebest.gr ο καθηγητής παθολογίας – λοιμοξιολογίας, Χαρ. Γώγος ο οποίος θα μεταβεί στο λιμάνι της Πάτρας. 

Και επόπτες δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια θα είναι εκεί και θα εκτελέσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες Ζητούνται στοιχεία επιβατών και διευθύνσεις και θα τους αφήσουν να φύγουν ενώ θα γίνει απολύμανση στο πλοίο, το οποίο ούτως ή άλλως καθαρίζεται κάθε φορά μετά από ταξίδι όπως επισημαίνεται.

 Ως αυτή την ώρα (14.42) δεν έχει ξεκινήσει η αποβίβαση.

 

thebest

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ