Εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας μετά τους νεκρούς στην Ιντλίμπ – Ερντογάν: «Θα απαντήσουμε»

Η συνεδρίαση του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο με τη Συρία, μετά τους νεκρούς στην Ιντλίμπ.

Οι τουρκικές δυνάμεις δέχονται επιθέσεις και έχουν κάθε μέρα νεκρούς. Όσοι είχαν προβλέψει ότι ο Ερντογάν έμπλεξε τη χώρα του σε μεγάλη περιπέτεια με την εισβολή στη Συρία, δικαιώνονται.

Ο αντιπρόεδρος Fuat Oktay, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlόt Ηavusoglu, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο αρχηγός των ΕΔ Yasar Gόler, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) Hakan Fidan και  ο επικεφαλής της υπηρεσίας αμυντικών βιομηχανιών (SSB) Ι. Demir ήταν παρόντες στη  σύσκεψη.

Η απόφαση που ελήφθη αναμενόμενη. Η Τουρκία θα αντιδράσει στις επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ, που σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 6 Τούρκων στρατιωτών.

«Η Τουρκία βρίσκεται στο Ιντλίμπ για να αποτρέψει μια νέα ανθρωπιστική τραγωδία, ένα πιθανό προσφυγικό κύμα και καμία επίθεση δεν θα την κάνει να παραιτηθεί από τη δέσμευσή της», αναφέρει η  ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ