“σΤης ελιάς το δάκρυ” | Για 1η φορά στην Καλαμάτα Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας “ΦΑΡΙΣ” οργανώνει με αγάπη το 1ο φεστιβάλ αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού, το οποίο ευελπιστεί να γίνει θεσμός.

-Δεκαεπτά συνολικά αφηγητές και ανάμεσά τους οι “πρωτοπόροι” νεο-αφηγητές Λίλη Λαμπρέλλη και Δημήτρης Προύσαλης,

-τέσσερις αφηγήσεις για μεγάλους και μικρούς,

-ένα σεμινάριο αφήγησης λαϊκού παραμυθιού καθώς και

-τρεις αφηγήσεις σε σχολεία της πόλης

θα μετατρέψουν την πόλη της Καλαμάτας σε μια πόλη παραμυθιών….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου: Η αρχή γίνεται στις 21:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας όπου η Λίλη Λαμπρέλλη θα μας φέρει “Παραμύθια φωτός στην καρδιά του χειμώνα” με συνοδοιπόρο της, την Βίκη Βασιλειάδη στο φλάουτο. Πρόκειται για μια αφήγηση για ενήλικο κοινό μιας και τα παραμύθια μας λένε την αλήθεια…αυτήν που πρέπει πρώτα εμείς…τα μεγάλα παιδιά… να υποδεχτούμε και να αφουγκραστούμε. Ε! και στην συνέχεια ….να την μοιραστούμε και με τους άλλους…

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου: Από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο αφήγησης Λαϊκού παραμυθιού με τον Δημήτρη Προύσαλη με θέμα “Δημιουργώντας Λόγο στην αφήγηση: Από το χαρτί… στην ανάδυση της προσωπικής παραλλαγής”. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπούν να λένε και να ακούνε ιστορίες.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου απόγευμα θα πραγματοποιηθούν και πάλι στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας δύο αφηγήσεις, η μία στις 18:00 για παιδιά κάθε ηλικίας με τον παραμυθά Θοδωρή Ίντα και τίτλο “Ιστορίες με γάτες και άλλα τετράποδα” ενώ στις 21:00 ο Δημήτρης Προύσαλης θα μοιραστεί μαζί μας “Ιστορίες για να στεριώνει το καλό και να μπολιάζει η ελπίδα”, μια αφήγηση που αφορά και πάλι ενήλικο κοινό.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί τα παραμύθια θα “κρυφτούν” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας…εκεί όπου όχι ένας μήτε δύο αλλά δεκατέσσερις ντόπιοι παραμυθάδες και πέντε μουσικοί θα “διαλαλούν” την πραμάτεια τους σε ένα πρωτότυπο “Παζάρι Παραμυθιών” ενώ το 1ο Φεστιβάλ θα κλείσει με μουσική από τον Μεσαίωνα με το σύνολο παλαιάς μουσικής “Coloratura Musica Collectiva”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ