Netflix: Η ταινία της χρονιάς διαθέσιμη από 31 Ιανουαρίου

Η νέα ταινία των αδερφών Σάφντι «Uncut Gems» έχει κάνει ήδη πολύ μεγάλο φεστιβαλικό ντόρο και είναι διαθέσιμη στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους από τις 31 Ιανουαρίου.

«Με το χρέος του να μεγαλώνει και τους εξαγριωμένους δανειστές να πιέζουν, ένας πολυλογάς κοσμηματοπώλης από τη Νέα Υόρκη ρισκάρει τα πάντα για τη ζωή του», μας λέει η streaming πλατφόρμα με δυο λόγια την υπόθεσή της.

Οι ταινία των Μπένι και Τζος Σάφντι (του «Good Time») επαναφέρει την πίστη μας στα μεγάλα υποκριτικά χαρίσματα του Άνταμ Σάντλερ, που δεν είναι μόνο σαχλοκωμωδίες και εύκολο γέλιο.

Ο σουπερστάρ κωμικός με την κατάλληλη σκηνοθετική καθοδήγηση παραδίδει μια αφοπλιστική ερμηνεία, με μια ωμή και ανεπεξέργαστη λες υποκριτική δεινότητα που σε αφήνει άφωνο.

Η κάμερα χορεύει σε όλη τη διάρκεια του φιλμ, ακολουθώντας τον καταιγιστικό ρυθμό της αφήγησης. Η οποία περιστρέφεται γύρω από έναν βουτηγμένο στα χρέη και την παρανομία εμπόρου στην εβραϊκή «Συνοικία των Διαμαντιών» του Μανχάταν που θα κάνει τα πάντα για να τη βγάλει καθαρή.

Ο τύπος χρωστάει στους πάντες. Και μιλάει. Μιλάει πολύ και διαρκώς, θέλοντας λες να κερδίσει πολύτιμο χρόνο, μιας και η ζωή του είναι μια ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Κι όμως τα κουτσοβολεύει με το μεγάλο στόμα του, αναβάλλοντας το τετελεσμένο για λίγο αργότερα.

Κάποια στιγμή θα πέσει στα χέρια του ένα ματωμένο διαμάντι από την Αιθιοπία, η ίδια η οικονομική του σωτηρία. Μόνο που τελικά θα μετατραπεί σε ένα θέατρο του παραλόγου και έναν απίστευτο κύκλο βίας, καθώς την ευκαιρία την οσμίζονται όλοι.

Το κυνήγι του εύκολου κέρδους έχει πολλά πλοκάμια και ο Σάντλερ είναι ταυτοχρόνως κωμικός και τραγικός. Κι έτσι θα παραμείνει μέχρι το σοκαριστικό φινάλε, ως μια εντυπωσιακή νεοϋορκέζικη περσόνα που θα σε συνεπάρει από την αρχή ως το τέλος.

Η απουσία του από την οσκαρική κούρσα ήταν το φετινό σκάνδαλο της Ακαδημίας, μιας Ακαδημίας που δεν φαίνεται να του συγχωρεί το ανάλαφρο παρελθόν του…

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ