Megxit: Έξαλλοι οι Βρετανοί με την αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Η αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από μέλη της βασιλικής οικογένειας εξόργισε τους Βρετανούς.

«Ποιοι νομίζουν ότι είναι;», ρωτάει με εριστικό τρόπο ο Πιρς Μόργκαν, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να τους αφαιρεθεί ο τίτλος του «Δούκα» και της «Δούκισσας του Σάσεξ». O βρετανικός τύπος και ο Μόργκαν συγκεκριμένα έχει υπάρξει αρκετά επιθετικός προς τη Μέγκαν. Ειδικά τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης βγήκαν τα μαχαίρια, κάνοντας λόγο για «MEGXIT».

Όπως αναφέρεται στη Daily Mail, ο Χάρι και η Μέγκαν αγνόησαν τις οδηγίες της Βασίλισσας να μην δημοσιεύσουν την απόφασή τους, κάτι που φαίνεται να εξόργισε ιδιαίτερα και τον πρίγκιπα Κάρολο και τον Ουίλιαμ.

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας πληγώθηκε και απογοητεύτηκε από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν ότι σκοπεύουν να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας και ότι εφεξής θα περνούν περισσότερο χρόνο στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με μια βασιλική πηγή.

Πολλοί είναι εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του να τιμωρηθούν με αφαίρεση των τίτλων τους, καθώς όπως φαίνεται θέλουν να έχουν τα προνόμια αλλά όχι τις υποχρεώσεις. Ο πρώην υπουργός Νόρμαν Μπέικερ δήλωσε πως θα έπρεπε οι ίδιοι να παραιτηθούν από τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας και να επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες που ξόδεψαν για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage στους φορολογούμενους.

«Θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», είπε ο Μπέικερ συμπληρώνοντας πως δεν μπορείς να είσαι με το ένα πόδι μέσα στη βασιλική οικογένεια και με τον άλλο πόδι έξω.

Ο Μόργκαν υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός με τους χαρακτηρισμούς του κατά του Χάρι και της Μέγκαν, αποκαλώντας τους «γελασμένους κλόουν» επειδή νομίζουν ότι μπορούν έτσι απλά να αποχωρήσουν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Στα μέσα κοινωνικής οι θεωρίες συνομωσίας για την αιτία πίσω από την αποχώρηση δίνουν και παίρνουν. Ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν μετατραπεί σε περίγελο με ξεκαρδιστικά memes στα οποία αναφέρεται ότι ο πραγματικός λόγος που ήθελε να αποχωρήσει η Μέγκαν ήταν για να παίξει τον εαυτό της στη σειρά του Netflix «The Crown».

Η ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν: 

«Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικές συζητήσεις, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος και να ξεκινήσουμε να επιτυγχάνουμε έναν νέο, προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμικό όργανο. Σκοπεύουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω από τον τίτλο μας ως «ανώτερα» μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα. Με την ενθάρρυνση σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας το περιθώριο να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της νέας φιλανθρωπικής μας οντότητας. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος σε εύθετο χρόνο, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Μέχρι τότε, αποδέχεστε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας».

 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) στις8 Ιαν, 2020 στις 10:33 πμ PST

Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε χθες στην ανακοίνωση τονίζοντας ότι “κατανοεί” τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι “περίπλοκη” και θα πάρει “χρόνο”.

“Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα”, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

etyposπηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ