Boeing 737 ΜΑΧ: «Σχεδιάστηκε από κλόουν που εποπτεύονται από μαϊμούδες»!

Eκατοντάδες εσωτερικά μηνύματα με απαξιωτικά και κυνικά σχόλια για το αεροσκάφος 737 MAX, έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Boeing Co.

Ένα από αυτά τα μηνύματα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το αεροπλάνο “σχεδιάστηκε από κλόουν που με τη σειρά τους εποπτεύονται από μαϊμούδες”, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα μηνύματα, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, δείχνουν τις προσπάθειες να αποφευχθεί ο εποπτικός έλεγχος, με υπαλλήλους της εταιρείας να χρησιμοποιούν υποτιμητικά σχόλια για το αεροπλάνο, την ίδια την εταιρεία, την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και τις ξένες εποπτικές αρχές. 

Σε μια ανταλλαγή μηνυμάτων στις 8 Φεβρουαρίου 2018 – όταν το αεροπλάνο ήταν ήδη στον αέρα και οκτώ μήνες πριν την πρώτη από τις δύο μοιραίες συντριβές, ένας υπάλληλος ρωτά έναν συνάδελφο του: “θα έβαζες την οικογένεια σου σε ένα αεροσκάφος MAX με εκπαίδευση από εξομοιωτή; Εγώ όχι”. Για να λάβει την απάντηση από τον δεύτερο υπάλληλο: “όχι”.

Το 737 MAX παραμένει καθηλωμένο από τον περασμένο Μάρτιο μετά το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος της Ethiopian Airlines, μόλις πέντε μήνες μετά από ένα παρόμοιο δυστύχημα με αεροσκάφος της Lion Air. Στις δύο καταστροφές σκοτώθηκαν 346 άνθρωποι.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ