Άκρως πετυχημένη η πρεμιέρα για την “Μελωδία της Ευτυχίας” από το ΜΕΘ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχτές 10 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η πρεμιέρα για την νέα παραγωγή του Μεσσηνιακού Θεάτρου “Η Μελωδία της Ευτυχίας” σε σκηνοθεσία του Περικλή Αλμπάνη. Από νωρίς το Πνευματικό Κέντρο γέμιζε με κόσμο που ήθελε να απολαύσει την παράσταση με αποτέλεσμα , όταν ήρθε η ώρα του τρίτου κουδουνιού πλατεία και εξώστες να είναι γεμάτοι από θεατές.

Στο παραδοσιακό του χαιρετισμό πρίν την παράσταση ο Πρόεδρος του ΜΕΘ Γιώργος Παντελόπουλος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή χρονιά και τους ευχαρίστησε που πάντα ανταποκρίνονται και αγκαλιάζουν τις παραγωγές του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Τόνισε οτι αυτή η παράσταση ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και μια πρόκληση και πως οι ηθοποιοί της ομάδας δούλεψαν πολύ σκληρά και έκαναν πολλές πρόβες για να δώσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα στο κοινό. Αναφέρθηκε ειδικότερα στους μικρούς πρωταγωνιστές, για τους οποίους είπε πως αποτέλεσαν μια ευχάριστη έκπληξη και συνεχάρη τους γονείς τους που σπρώχνουν τα παιδιά τους στο θέατρο. Τελειώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σκηνοθέτη της παράστασης και “καπετάνιο αυτού του πλοίου” , όπως τον αποκάλεσε, Περικλή Αλμπάνη που και σε αυτή την παραγωγή καθοδήγησε και συμβούλεψε τους ηθοποιούς για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το εγχείρημα.

Παραμένοντας λοιπόν στα λόγια του Προέδρου και έχοντας πια δει την παράσταση, μπορούμε να πούμε πως ναι αποτελεί μεγάλο στοίχημα να ανεβάζει μια ερασιτεχνική ομάδα τέτοια έργα, που κουβαλούν πίσω τους τεράστια ιστορία, όμως για άλλη μια φορά το ΜΕΘ μας εξέπληξε ευχάριστα και έδειξε οτι δεν φοβάται τις μεγάλες προκλήσεις. Όλοι οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό επι σκηνής, με αποκορύφωμα τους μικρούς πρωταγωνιστές που όντας εξαιρετικοί έκλεψαν την παράσταση.Επίσης θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, κάτω και πίσω από την σκηνή, που ολοκλήρωσαν το άρτιο αποτέλεσμα, το οποίο απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών στο τέλος της παράστασης. Συμπέρασμα; Για άλλη μια φορά το ΜΕΘ δημιούργησε μια ολοκληρωμένη δουλειά που αξίζει να δείτε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 10, 17 και 24/1 ώρα 21.15

Σάββατο 11, 18 και 25/1     ώρα 21.15

Κυριακή  12, 19 και 26/1     ώρα 20.00

Δευτέρα   13, 20 και 27/1     ώρα 21.15.

Τόπος:  Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων στο Πνευματικό Κέντρο κάθε Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα 6.00 – 8.00 και Σάββατο πρωί 10.00 – 12.00.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944 947225.

Σημαντική πληροφορία: Από την παραγωγή μας αυτή και στο μέλλον δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου θα έχουν και  όλες οι φίλες και όλοι οι φίλοι μας που είναι άνω των 65 ετών. Μια ακόμη προσφορά στους συνταξιούχους συμπολίτες μας!

Υποστήριξη Έμφασις 91.8 – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV 

Υπόθεση: Στην Αυστρία του 1930, η Μαρία, μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα έχει αποσυρθεί από τα εγκόσμια και βρίσκεται σε μοναστήρι όπου φιλοδοξεί να γίνει μοναχή. Το ανήσυχο της πνεύμα όμως δε φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μοναχικής ζωής. Όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ φον Τραπ  γράφει στο μοναστήρι ζητώντας να του παρέχει μια από τις μοναχές ως γκουβερνάντα για τα 7 του άτακτα παιδιά, η μητέρα ηγουμένη αποφασίζει να στείλει τη Μαρία για να αναλάβει τη δουλειά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τη βοηθήσει να βρει το δρόμο της.

Η σύζυγος του πλοιάρχου φον Τραπ έχει πεθάνει κι ο πλοίαρχος λείπει συχνά σε ταξίδι κι όταν βρίσκεται στο σπίτι συμπεριφέρεται στα παιδιά του όπως ακριβώς συμπεριφέρεται και στο πλήρωμα των πλοίων στα οποία δουλεύει. Τα ανυπάκουα παιδιά του πλοιάρχου έχουν καταφέρει να διώξουν τις προηγούμενες γκουβερνάντες που είχε προσλάβει ο πατέρας τους. Η υποδοχή που λαμβάνει η Μαρία όταν φτάνει στην οικία φον Τραπ είναι εχθρική, καθώς τα παιδιά σκαρφίζονται μια σειρά από τεχνάσματα για να την τρέψουν σε φυγή. Όμως η υπομονετική και γλυκιά Μαρία δεν το βάζει κάτω και καταφέρνει να κερδίσει τη συμπάθεια των παιδιών.

Όταν ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα από τα ταξίδια του έχοντας στο πλάι του τη Βαρώνη Έλσα Σρέντερ , την οποία ανακοινώνει ότι πρόκειται να παντρευτεί. Μετά την είδηση του επερχόμενου γάμου μεταξύ του πλοιάρχου και της Βαρώνης, η Μαρία διαπιστώνει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Προκειμένου να αποδεσμευτεί από το πάθος που κρύβει για τον πλοίαρχο η Μαρία επιστρέφει στο μοναστήρι, τότε όμως κι ο πλοίαρχος διαπιστώνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.

ΔΙΑΝΟΜΗ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ” ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – σκηνικά: Περικλής Αλμπάνης

Μετάφραση: Ειρένα Ιωαννίδου – Αδαμίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ολυμπία Βενιζελέα

Χορογραφία: Σβετλάνα Ομπραζτσόβα

Αφίσα: Ηλίας Παναγιωτόπουλος

Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος

Ηχητικά – φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος.

Φωτογραφίες: Λεωνίδας Μακρής

Ηχογράφηση – ενορχήστρωση: Γιώργος Κλείδωνας

Βιντεοσκόπηση – τηλεοπτικό σποτ: Νίκος Γκούνης

Κοστούμια: Εθνική Λυρική Σκηνή

Ράψιμο – επιδιόρθωση ρούχων: Όλγα Λάκκα

Βάψιμο σκηνικού: Γιώργος Κατσαφάδος

Σιδηροκατασκευές: Πέτρος Αθανασίου

Φροντιστήριο: Λούλα Αναγνωστοπούλου, Χρυσούλα Σιψά

Βεστιάριο: Μαρία Λυκούση

Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά

Ομάδα διαδικτύου ΜΕΘ: Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Βορίλα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Βίνα Μάλαμα, Χρυσούλα Σιψά.

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Μαρία Ράινερ: Βανέσσα Αδαμοπούλου

Πλοίαρχος Γκέοργκ Φον Τράππ: Λεωνίδας Βέλλης

Ηγουμένη: Ιωάννα Μαλούση

Έλσα Σράιντερ: Βίλλυ Φερέτου

Μαξ Ντετβάιλερ: Παύλος Κλάδης

Φραου Σμιτ: Ολυμπία Βενιζελέα

Φραντς: Παναγιώτης Σπυρακόπουλος

Τσέλλερ: Δημήτρης Ξυδέας

Ρολφ  Γκρούμπερ: Διονύσης Παπανικολάου -Βουρδέρης

Ναύαρχος Φον Σράιμπερ: Παναγιώτης Νάνος

Βαρόνη Έλμπερφελντ: Ελένη Τσαούση

 

ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΦΟΝ ΤΡΑΠ:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ 

A! ΔΙΑΝΟΜΗ: 

Λίζε: Νικολέττα Λυμπεροπούλου

Λουΐζα: Μαρία Φυκούρα

Μπριγκίττα: Κωνσταντίνα Βαλαβάνη

Μάρθα: Δανάη Γιαννοπούλου

Γκρέτελ: Λένια Ξενογιάννη

Β! ΔΙΑΝΟΜΗ:

Λίζε: Λυδία Σπηλιάδη

Λουΐζα: Θεοδώρα Σπηλιάδη

Μπριγκίττα: Εβελίνα Κουρεντζή

Μάρθα: Μελίνα Γεωργιοπούλου

Γκρέτελ: Ρέα Γιαννακοπούλου

ΑΓΟΡΙΑ: 

Φρήντριχ: Γιώργος Μπιζίμης, Σωτήρης Πράττης

Κούρτ: Γιώργος Σπυρακόπουλος, Άγγελος Πράττης

ΜΟΝΑΧΕΣ:  Λούλα Αναγνωστοπούλου,Ελένη Γιαννακοπούλου, Μαρία Κρίκη, Σοφία Δούση , Μαρία Λυκούση , Βασιλική Οικονομοπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ