Υπάλληλοι Περιφέρειας: Ο Πατούλης έδωσε 20.000€ για έπιπλα του γραφείου του

Την απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη να προμηθευθεί χωρίς διαγωνισμό ένα ξύλινο γραφείο και τρεις δερμάτινες καρέκλες τύπου Chesterfield έναντι σχεδόν 20.000 ευρώ καταγγέλλει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της το Έθνος.

Για «μιζέρια και φθηνό λαϊκισμό» μιλά στην απάντησή της η Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο Σύλλογος είχε αφήσει στην ανακοίνωσή του και αιχμές ότι υποκρύπτεται μεθόδευση και «σπάσιμο» της προμήθειας ώστε να μείνει κάτω από τις 20.000 ευρώ που είναι το όριο για απευθείας ανάθεση.

Πάντως, η απόφαση για την αγορά των επίπλων έναντι του ποσού των 19.450 ευρώ έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια. Εκεί αναφέρεται ότι πρόκειται για τον εξοπλισμό του προς δημιουργία χώρου υποδοχής πολιτών, επισκεπτών, κοινού στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην λεωφόρο Συγγρού 15-17.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ένα «γραφείο ξύλινου σκούρου χρώματος μαόνι, μίας καρέκλας γραφείου περιστρεφόμενης ενδεδυμένης με δέρμα μπλε χρώματος και δύο συνοδευτικών πολυθρόνων ενδεδυμένων με δέρμα μπλε χρώματος».

Η προμήθεια ανατίθεται σε γνωστή εταιρεία επίπλων με έδρα το Μαρούσι που ειδικεύεται στα γνωστά έπιπλα τύπου Chesterfield.

Στην απόφαση που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια αναφέρει επίσης ότι η προμήθεια έγινε με κατεπείγουσα διαδικασία διότι αφορά χώρο που «δημιουργήθηκε για την υποδοχή επισκεπτών, κοινού, ξένων αντιπροσωπειών κλπ. και δεδομένης της εορταστικής περιόδου και των προγραμματισμένων επισκέψεων, τόσο ελληνικών όσο και Διεθνών αντιπροσωπειών».

«Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο ότι η λιτότητα, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η ζυγαριά «κόστους – οφέλους» αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες», σχολιάζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων προσθέτοντας ότι «η επιλεκτική «γύμνια» και οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα και υποδομές προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα, δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις ιεραρχήσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών, που είναι προκλητικές για το λαό».

Στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέση η μιζέρια και ο φθηνός λαϊκισμός, τονίζει η απάντηση την οποία μάλιστα υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι:

Το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιος του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Η προμήθεια του εξοπλισμού για το χώρο υποδοχής έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία , με απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αφού η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει τίποτε να κρύψει.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να παρουσιάσουν την προμήθεια ως δήθεν «σκάνδαλο», παραβλέπουν ένα σημαντικό παράγοντα: ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Αττικής κι όχι «προίκα» του οποιουδήποτε Περιφερειάρχη. Αγοράστηκε για τις ανάγκες της Περιφέρειας και θα παραμείνει σε αυτήν ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο.

«Η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κάνει μια νέα αρχή, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν έχει θέση ο φθηνός λαϊκισμός, η μιζέρια και η μικροκομματική αντιμετώπιση ζητημάτων ήσσονος για την καθημερινότητα των πολιτών σημασίας», καταλήγει η ανακοίνωση αφηνοντας όμως και το ενδεχόμενο «για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούμε από κακόβουλα δημοσιεύματα για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που με συνέπεια υπηρετούμε».

.topontiki.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ