Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ισπανία

Η ισχυρή καταιγίδα Γκλόρια έπληξε χθες Κυριακή τμήματα της Ισπανίας, φέρνοντας χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο στην Αλικάντε, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Αστούριας (βόρεια).

Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως τουλάχιστον αύριο Τρίτη, με τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες νήσους να αναμένεται να υποστούν το μένος της Γκλόριας, προέβλεψε η AEMET, η ισπανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Εκδόθηκε προειδοποιητικό δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων για δέκα επαρχίες της Ισπανίας από την AEMET. Αναμένονται άνεμοι ταχύτητας ως και 130 χιλιομέτρων την ώρα, κύματα ύψους επτά μέτρων και βαριές χιονοπτώσεις.

Η εταιρεία διαχείρισης πολλών ισπανικών αεροδρομίων, η AENA, ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του αερολιμένα της Αλικάντε για 24 ώρες, γεγονός που συνεπάγεται αναβολές ή ακυρώσεις σχεδόν 200 πτήσεων.

Η Γκλόρια έφερε ήδη χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ισπανίας. Στην Αστούριας, ένας πολίτης σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε δρόμο που ήταν καλυμμένος από το χιόνι, ενημέρωσε μια εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών. Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο άνδρας χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα την ώρα που πέρναγε αντιολισθητικές αλυσίδες στους τροχούς του αυτοκινήτου του.

Στη Βαρκελόνη, οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποφεύγουν τις ακτές. Τα δημόσια πάρκα έκλεισαν στη Μαδρίτη.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ