Προκαλεί καρκίνο ο φούρνος μικροκυμάτων; Πότε βλάπτει την υγεία;

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς. Πολλοί εξακολουθούν να τον θεωρούν επικίνδυνο, μέχρι και καρκινογόνο.

Τα πλεονεκτήματα του φούρνου μικροκυμάτων 

-Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του φούρνου μικροκυμάτων είναι αναμφισβήτητα η ταχύτητα, καθώς ξεπαγώνει, ζεσταίνει και ψήνει φαγητά σε χρόνο-ρεκόρ.

-Παράλληλα, διατηρεί τη διατροφική αξία των φαγητών σε σχέση με το συμβατικό μαγείρεμα. Σε σχέση με τον βρασμό μάλιστα, θεωρείται ότι τα μικροκύματα κρατούν περισσότερες από τις βιταμίνες, τα ανόργανα στοιχεία και τα άλλα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

-Τέλος, ο φούρνος μικροκυμάτων δεν επιτρέπει στα μικρόβια να αναπτυχθούν.

Τα μειονεκτήματα;

Δείτε 5 βασικούς τρόπους με τους οποίους ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να πλήξει άμεσα ή έμμεσα την υγεία σας ΕΔΩ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ