Περισσεύματα φαγητού που μπορεί να σας αρρωστήσουν

Μπορεί τα περισσεύματα του χθεσινού φαγητού να μας φαίνονται σωτήρια τις δύσκολες ώρες που ο χρόνος δεν μας επιτρέπει την προετοιμασία φρέσκου φαγητού, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την επαναθέρμανση κάποιων τροφίμων.

Παντζάρια

Είναι γνωστό ότι το οξείδιο του αζώτου που περιέχουν τα κόκκινα αυτά λαχανικά μπορεί να δώσει ώθηση στην προπόνησή σας και να σας βοηθήσει με την αρτηριακή πίεση. Αν όμως τα μαγειρεμένα παντζάρια, δεν ψυχθούν και αναθερμανθούν σωστά, τα νιτρικά που περιέχουν μπορεί να μετατραπούν σε νιτρώδη και ύστερα σε νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες. Είναι προτιμότερο λοιπόν να τα καταναλώσετε αμέσως…..

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ