Πέθανε ο μαθηματικός του Λυκείου και η θέση δεν έχει καλυφθεί εδώ και ένα μήνα

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει με το Γενικό Λύκειο Βουκολιών, μετά το θάνατο του μαθηματικού καθηγητή του σχολείου, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η σκληρή γραφειοκρατία στέκεται για ακόμα μια φορά εμπόδιο και στερεί τη δεδομένη στιγμή από το Γενικό Λύκειο Βουκολιών καθοριστικές ώρες. Ο μαθηματικός που πρέπει να διοριστεί θα καλύψει τις ώρες και των τριών τάξεων του Λυκείου και γίνεται κατανοητό, το πόσο στερείται όλο αυτόν τον καιρό το συγκεκριμένο σχολείο από έναν καθηγητή ενός από τα βασικά μαθήματα και δη η Γ’ Λυκείου σε λίγους μήνες θα δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις.

Όταν ο μαθηματικός του σχολείου έφυγε από τη ζωή και προέκυψε το κενό, «έτρεχε» η τοπική προκήρυξη πρόσληψης καθηγητών που ωστόσο (αν και θα έπρεπε) δεν προβλέπει αναπλήρωση θέσης λόγω θανάτου (!) αλλά μόνο λόγω παραίτησης. Μόλις ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία μέσα στον Ιανουάριο, μπόρεσε η Β’ βάθμια εκπαίδευση να «δώσει» το κενό που υπάρχει στο υπουργείο Παιδείας ώστε να «τρέξει» ο πίνακας και να μπορέσει να γίνει διορισμός αναπληρωτή (μέσω των πανελλαδικών πινάκων αναπληρωτών).

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Στέλιο Ζερβάκη, ο πίνακας μπορεί να «τρέξει» ίσως και σήμερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι τέλος αυτής ή αρχές της άλλης εβδομάδας θα καλυφτεί το κενό στο ΓΕΛ Βουκολιών.

Ωστόσο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, ο καθηγητής που θα διοριστεί (από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας) να μη δεχτεί το διορισμό του (μεσούσης περιόδου) και η θέση να παραμείνει κενή μέχρι νεωτέρας!

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα και οι συνέπειες όταν οι διορισμοί δε γίνονται γρήγορα. Πρέπει ντο κράτος να βρει λύση ώστε οι καθηγητές να διορίζονται τάχιστα και να καλύπτονται άμεσα τα κενά», τονίζει ο κ. Ζερβάκης.
Μπήκε πετρέλαιο στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων

Στο μεταξύ, το πρόβλημα που είχε προκύψει με την έλλειψη πετρελαίου στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων (Δαίδαλος) που συστεγάζονται η ΣΕΚ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ λύθηκε αφού σήμερα το πρωί η δεξαμενή τροφοδοτήθηκε με 2 τόνους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Βαρδάκης, το πρόβλημα είχε προκύψει διότι η επιλογή της εταιρείας καυσίμων που  έπρεπε να τροφοδοτήσει τα σχολεία γίνεται με διεθνή διαγωνισμό. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (15/1) και η εταιρεία που κέρδισε το διαγωνισμό και προέρχεται από το Ηράκλειο ξεκίνησε από την Πέμπτη να τροφοδοτεί τα σχολεία της Β’ βάθμιας των Χανίων. Χτες ήταν να τροφοδοτήσει τα τελευταία δύο σχολεία (2ο ΕΠΑΛ Χανίων και ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου) κάτι που έγινε σήμερα, γιατί χτες, για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν.

flashnews.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ