Πέθανε η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου: Η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση

Σε πένθος έχει βυθιστεί ο δημοσιογραφικός κόσμος από τον ξαφνικό χαμό της Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου. 

Η διάσημη δημοσιογράφος ήταν η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση ενώ ήταν από τους δημοσιογράφους που έχουν διατελέσει σε εφημερίδες, περιοδικά καθώς και στην κρατική τηλεόραση.

Η ίδια είχε μιλήσει αποκλειστικά στο newsbeast.gr, πριν από 7 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2012. Μάλιστα, ήταν εκείνη που ανακάλυψε και τη Νατάσα Ράγιου, όταν, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, ήρθε για σπουδές στην Αθήνα. Η συνάντησή της με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ και της Απογευματινής, ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στη φιλοσοφική, υπήρξε καθοριστική για την καριέρα της.

Η γνωστή δημοσιογράφος άρχισε τη δημοσιογραφία το 1964, από το Έθνος, κάνοντας καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και μουσική για νέους τότε. «Τα πράγματα από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Δεν υπάρχει απλά καμία σχέση ούτε στον τρόπο που αντιμετωπίζονταν οι εφημερίδες ούτε και στον τρόπο που δούλευαν οι δημοσιογράφοι», ανέφερε στο newsbeast.gr.

Δούλεψε, εκτός από πολλές εφημερίδες, και στην τηλεόραση κάνοντας δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. «Τον Οκτώβριο του 1970 μαθητευόμενη ακόμη στο τηλεοπτικό πεδίο από το Σαράντη Μιχαλόπουλο τότε, μου δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Αρρώστησε ένα βράδυ, δε μπορούσε να βγει στο δελτίο και έτσι βγήκα εγώ. Από τότε το παρουσίασα αρκετές φορές μέχρι τη στιγμή που ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής, είπε ότι οι γυναίκες βγαίνουν στις ειδήσεις μόνο στις κομμουνιστικές χώρες και έτσι διακόπηκε η πορεία μου», είχε πει.

Από τότε, η κυρία Λυκιαρδοπούλου, παρότι ήταν η πρώτη γυναίκα που είπε δελτίο ποτέ στην Κρατική Τηλεόραση, δεν επεδίωξε να συνεχίσει την πορεία της στην παρουσίαση. «Δεν το επεδίωξα και ούτε με ενδιέφερε να το κάνω» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Συνέχισα ένα διάστημα μετά στη μεσημεριανή τηλεφημερίδα με τον Σαράντη Μιχαλόπουλο κ.ά., όπου εγώ έκανα πιο καλλιτεχνικές ειδήσεις και οι υπόλοιποι έκαναν τα πολιτικά θέματα».

Η ίδια μιλούσε και για την πολιτική. «Θεωρώ ότι οδηγηθήκαμε σε ένα χάος, από το οποίο πιστεύω ότι δεν μπορούμε να φύγουμε. Ο κατήφορος είναι μπροστά μας και δύσκολα θα τον αποφύγουμε. Κάθε μέρα που περνάει, φαίνεται, ότι οι ξένοι μας δίνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης και όχι οι Έλληνες πολιτικοί. Αυτό μάλιστα που δίνουν είναι μια βεβαιότητα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και επομένως είναι σίγουρο ότι η χρεοκοπία είναι μπροστά μας με όποιες επιπτώσεις θα έχει και στη χώρα και στον καθένα από μας» είχε τονίσει στο newsbeast.gr.

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου είχε χαρακτηρίσει τη δημοσιογραφία, όπως την έζησε εκείνη, ως ένα όνειρο, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. «Να υπηρετείς αυτά που πιστεύεις, να λες την αλήθεια, να αποκαλύπτεις πράγματα, να οραματίζεσαι, να βρίσκεις συμπαραστάτες που συμφωνούν μαζί σου. Αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό το όνειρο έχει χαθεί».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ