Νέα επίθεση Τσαβούσογλου σε Χάφταρ: Εμποδίζει την ειρήνη

Ορισμένες πλευρές, όπως εμείς, δεν υποστήριξαν παρά τον (επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής νεότητας Φάγεζ) αλ-Σάρατζ. Δυστυχώς, η Γαλλία και άλλοι Ευρωπαίοι υποστήριξαν τον Χάφταρ. Και δυστυχώς ο Χάφταρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε πως ο Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, είναι το «μοναδικό εμπόδιο» για την εφαρμογή ειρηνευτικής διαδικασίας στην Λιβύη. 

«Εξαρτάται από τον Χάφταρ. Ο αλ-Σάρατζ έχει ήδη δηλώσει την δέσμευσή του και επίσης υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν για εκεχειρία στην Μόσχα. Η πλευρά Σάρατζ έχει δεσμευθεί και δεν ήταν για εμάς δύσκολο να τον πείσουμε. Αλλά ο Χάφταρ, δεν έχει δεσμευθεί ακόμη, άρα εξαρτάται από αυτόν», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

Υπερασπιζόμενος την συνεργασία ανάμεσα στην Άγκυρα και την Μόσχα στο ζήτημα της Λιβύης, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Ρωσία έγινε «παράγοντας» στην Λιβύη όπως έγινε στην Συρία όπου «κάλυψε ένα κενό» επεμβαίνοντας στη χώρα το 2015.

 

Πηγή: Onalert.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ