Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ

Χάρη στα κέφια των Ντίνο Μήτογλου και Νικ Καλάθη οι «πράσινοι» πήρανένα μεγάλο διπλό με 106-102 στην παράταση.

Το έκανε πέρσι στην Μόσχα, στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού όταν o Νικ Καλάθης με  buzzer beater «ξέρανε» την ΤΣΣΚΑ.  Το έκανε και φέτος στο Καλίνινγκραντ κερδίζοντας στην παράταση με 106-102 (κ.δ. 89-89), αφήνοντας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την «ρωσική αρκούδα» στα κρύα του… λουτρού. Οι «πράσινοι» έκαναν μια από τις καλύτερες τους φετινές εκτός έδρας εμφανίσεις, πάλεψαν φιλότιμα, έπαιξαν με μεγάλη ωριμότητα πετυχαίνοντας την 10η νίκη της σεζόν.

Το παιχνίδι της… ζωής του για τον Παναθηναϊκό έκανε ο Ντίνος Μήτογλου. Ο 23χρονος Θεσσαλονικιός φόργουορντ βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά, πέτυχε 25 πόντους(με 16 ριμπάουντ) επίδοση που συνιστά ατομικό ρεκόρ στην Euroleague. Ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι πρόσθεσε στο ενεργητικό του κι ο Νικ Καλάθης, ήταν αυτός που με καθοριστικά εύστοχα σουτ έδινε λύσεις, αυτός που έπαιζε σκυλίσια άμυνα στον Τζέιμς,  κι αυτός που με μαεστρία οργάνωνε υποδειγματικά τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 17 ασίστ!

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γίνει απειλητικός από το «ζωγραφιστό» στέφθηκε με επιτυχία στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς οι «πράσινοι» βρήκαν στο πρόσωπο του Ντίνου Μήτογλου έναν αποτελεσματικό παίκτη που ήξερε πώς να αξιοποιεί τις πάσες του Καλάθη και των υπόλοιπων συμπαικτών του. Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ έκανε καταπληκτικό 20αλεπτο πετυχαίνοντας 15 πόντους με 7 ριμπάουντ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού παρά τις αρχικές της «παραφωνίες» όπως ήταν η αντιμετώπιση του Χάκετ που ξεκίνησε …φουριόζος , βρήκε ισορροπίες στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να εκτελούσε με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75 μ.(53% με 8/15 στο ημίχρονο) όμως ο Παναθηναϊκός είχε μόνο τρία λάθη , είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έπαιζε με συγκέντρωση , έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο και για αυτό προηγήθηκε με 34-41 και 45-49 στο 20΄.

Οι «πράσινοι» λίγο αργότερα βρέθηκαν ακόμη και στο +11π.(49-60) , διαφορά που όμως χάθηκε μέσα στο επόμενο τρίλεπτο καθώς η ΤΣΣΚΑ ρίσκαρε με μακρινά σουτ και δικαιώθηκε ευστοχώντας σε τρίποντα(με πρωταγωνιστή τον Χάκετ) εξαϋλώνοντας το «μαξιλαράκι» ασφαλείας του Παναθηναϊκού και ισοφαρίζοντας σε 66-66.

Στην τελευταία περίοδο έγινε μάχη για γερά νεύρα, ο Νικ Καλάθης με την εμπειρία του έδινε λύσεις αποτελώντας το σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό σε επίθεση και άμυνα. Ήταν αυτός που με εύστοχο τρίποντο ισοφάρισε σε 89-89 μόλις 6΄΄ πριν το τέλος. Στην επόμενη φάση ο Τζέιμς έκανε βήματα, ο Μήτογλου αστόχησε από την γωνία και το ματς οδηγήθηκε σε παράταση.

 

Πηγή: ethnos.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ