Μέγκαν – Χάρι: Τι χάνουν και τι κερδίζουν από την απόφαση τους να ξεφύγουν από το παλάτι

«Πρόθεσή μας είναι να εργαστούμε και να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι» δήλωσαν ο Χάρι και η Μέγκαν, διεκδικώντας για τον ευατό τους έναν «προοδευτικό νέο ρόλο» στον θεσμό της βασιλείας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σοκ έχει προκαλέσει στο Μπάκιγχαμ και στη βρετανική κοινή γνώμη η απόφαση του πρίγκηπα Χάρι, εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, και της Αμερικανίδας συζύγου του, Μέγκαν, να «αποποιηθούν» τα καθήκοντα, αλλά και τα προνόμια της βασιλικής οικογένειας.

Επίσης, ενημέρωσαν το κοινό ότι στο μέλλον θα μοιράζονται τον χρόνο τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας, όπως τόνισαν, «να τιμούν τα καθήκοντα προς τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις παραδόσεις μας».

Χάρι και Μέγκαν τους τελευταίους μήνες δεν έκρυβαν τη δυσκολία που αντιμετώπιζαν μπροστά στην πίεση των ΜΜΕ και διαβεβαίωσαν ότι έλαβαν τη σχετική απόφαση «έπειτα από πολλούς μήνες συζητήσεων».

 Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποστασιοποιηθούν από τη βασιλική οικογένεια, γεννά ερωτηματικά αναφορικά με τα εισοδήματα που λαμβάνουν ως σήμερα ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση στo instagram, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, σκοπεύουν να ανεξαρτητοποιηθούν και οικονομικά από το Παλάτι. Όπως διαβάζουμε ωστόσο στη Daily Mail θεωρείται σχεδόν απίθανο, τόσο η Βασίλισσα Ελισάβετ, όσο όμως και ο πατέρας του πρίγκιπα Χάρι, Κάρολος, να αποκόψουν ολοκληρωτικά τον Δούκα του Σάσεξ και την Μέγκαν Μαρκλ από την βασιλική χρηματοδότηση.

Τα χρήματα που λαμβάνουν Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι από τη Βασίλισσα

Κι ενώ το παρασκήνιο της απόφασης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ οργιάζει στη Βρετανία, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τα χρήματα που θα στερηθούν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ μετά την αποστασιοποίησή τους. Η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλει συνολικά στα εγγόνια της, πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι 5 εκατ. βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα, το οποίο και χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους και δίνεται στα προβεβλημένα (senior) μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα 5 εκατ. λίρες δεν μοιράζονται στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι ισόποσα. Υπολογίζεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λαμβάνουν από το ποσό αυτό, περίπου 2 εκατ. λίρες. Επιπλέον, τα δύο αδέρφια λαμβάνουν 3,15 εκατ. λίρες για “ανεπίσημες δαπάνες”, ποσό το οποίο επίσης φαίνεται να μοιράζεται με παρόμοιο τρόπο στους πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι.

 

 

 

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) onJan 8, 2020 at 10:33am PST

Φαίνεται πως η απόφασή τους να αποστασιοποιηθούν από την βασιλική οικογένεια θα στερήσει από τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ τα παραπάνω χρήματα – 8 εκατ λίρες στο σύνολό τους, τα οποία μοιράζονται οι δύο πρίγκιπες – όχι όμως και άλλα εισοδήματα στα οποία έχει πρόσβαση ο Δούκας του Σάσεξ. Κάτι αντίστοιχο άλλωστε είχε συμβεί και με τον πρίγκιπα Έντουαρντ, διάδοχο του θρόνου που απαρνήθηκε τη θέση του για να έρθει στην εξουσία ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ, Γεώργιος.

Άλλες πηγές εσόδων για τους πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Μια ακόμη πηγή εσόδων για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ φαίνεται πως είναι τα κέρδη από την περιουσία Καρόλου στην Κορνουάλη, τα οποία υπολογίζονται σε 4,9 εκατ. λίρες και για τους δύο γιους του διαδόχου του βασιλικού θρόνου.

Επιπλέον, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ έχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεσή τους επιπλέον 1 εκατ. λίρες για τα λειτουργικά τους έξοδα. Όπως φαίνεται, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ έχουν στη δούλεψή τους μια γραμματέα, η οποία αμείβεται με 146.000 λίρες το χρόνο, αλλά και μια νταντά για τον γιο τους Άρτσι που επίσης φαίνεται πως λαμβάνει εξαψήφιο μισθό. Τέλος, η Μέγκαν Μαρκλ, που όπως φαίνεται λατρεύει την μαγειρική, έχει στη δούλεψή της δύο βοηθούς μάγειρε και δύο βασιλικούς υπηρέτες, που λαμβάνουν μισθό μεταξύ 20 και 30.000 λιρών ο καθένας.

Η διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία της Μέγκαν Μαρκλ

Πέραν των παραπάνω χρημάτων, πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ διαθέτουν σημαντική περιουσία, από την οποία αποκομίζουν επίσης αξιοσημείωτα οφέλη. Η προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι υπολογίζεται γύρω στα 30 εκατ. λίρες, 20 εκ των οποίων κληρονόμησε από την μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 επιπλέον από την βασιλομήτωρ και προγιαγιά του.

Την ίδια ώρα, η Μέγκαν Μαρκλ, που δήλωνε στο παρελθόν πως «δεν ζει, δεν υπάρχει» στο παλάτι, φαίνεται πως διαθέτει περιουσία που υπολογίζεται σε 4 εκατ. λίρες, αφού μόνο για την σειρά Suits, όπου πρωταγωνιστούσε πριν παντρευτεί, λάμβανε 40.000 λίρες ανά επεισόδιο. Επιπλέον, διαθέτει ένα blog το οποίο υπολογίζεται πως της απέφερε 60.000 βρετανικές λίρες το χρόνο, ως την ημέρα του πριγκιπικού γάμου, αλλά και σημαντική περιουσία στο Τορόντο.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ