ΕΣΡ: Κι άλλο «καμπανάκι» στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2019, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε απόφαση αναφορικά με την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και τα σχόλια που ακούστηκαν για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου, επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020. Ακόμη, για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος, το ΕΣΡ επέβαλλε ως πρόστιμο στον ΣΚΑΪ το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Reader αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό είναι ότι το ΕΣΡ έχει επιβάλλει και τρίτη τιμωρία στο σταθμό, αφού ο ΣΚΑΪ θα πρέπει να παίζει αδιαλείπτως μία κάρτα που θα αναγράφει στη διάρκεια όλου του προγράμματος: «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ