Ερντογάν: Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα σας συμβεί το παραμικρό

Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς»: τα λόγια αυτά υποστηρίζει πως είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως τότε είχε πει στον πρωθυπουργό «να μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο».

Ο Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να προχωρήσει και σε δηλώσεις για τη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλην. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης των διαφορών της Άγκυρας με την Αθήνα.

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ