Δίκη Τοπαλούδη: Συγκλόνισε η κατάθεση του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού

Με την κατάθεση του διοικητή του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμά Ζόβα, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο άνθρωπος που εξιχνίασε το έγκλημα ανέφερε ότι το σώμα της νεαρής κοπέλας όταν βρέθηκε επέπλεε στο νερό, τα αντικείμενα της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία, ενώ το εσωρούχο της ήταν σκισμένο.

“Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει” είπε ο μάρτυρας και σημείωσε πως ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος “είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά”.

Επανέλαβε δε ότι μόνος του ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να πετάξει το σώμα της Ελένης στη θάλασσα.

Απαντώντας ο μάρτυρας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, σημείωσε ότι με βάση τη λογική οι φωνές της Ελένης στο εξοχικό όπου την είχαν μεταφέρει οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές από πρόσωπα με καλή ακοή. Η συγκεκριμένη απάντηση έχει διιαίτερη σημασία δεδομένου ότι στο ισόγειο της εν λόγω κατοικίας κατοικεί η γιαγιά του του 21χρονου Ροδίτη.

Ακόμη ο κ. Ζόβας χαρακτήρισε τον 21χρονο Ροδίτη μη συνεργάσιμο με τις αρχές σε αντίθεση με τον αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενό του για τον οποίο ωστόσο σημείωσε πως ήταν πολύ ψύχραιμος και καθόλου φοβισμένος. Όσον αφορά στους γονείς του Ροδίτη είπε πως ο πατέρας του, όταν τον έψαχναν, δεν απαντούσε για το που είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις αρχές “για ένα τετράωρο εξαφανίστηκε”.

Ένταση

Με την έναρξη της διαδικασίας η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε δια του δικηγόρου της ότι θέλει να τοποθετηθεί εκ νέου στο δικαστήριο, μετά την κατάθεσή της την πρώτη ημέρα της δίκης. Ωστοσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Άννα Κανδύλη

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ