Δίκη Τοπαλούδη: Δολοφόνοι! Θα σας πάρω την ψυχή. Στο πλευρό της η Μάγδα Φύσσα

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στη θέα των δυο νεαρών κατηγορούμενων για τη δολοφονία του παιδιού της πριν από δεκατέσσερις μήνες.

«Θα σε σκοτώσω… Δολοφόνοι. Θα σας πάρω την ψυχή …», ούρλιαξε η γυναίκα τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτου Δικαστηρίου, ενώ οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συγκρατήσουν. «Κατέστρεψαν το παιδί μου και τη ζωή μου και εγώ πρέπει να τους βλέπω … Όχι…».

Πρόεδρος: Ηρεμήστε, βγείτε λίγο από την αίθουσα για να ηρεμήσετε.

Η γυναίκα οδηγήθηκε υποβασταζόμενη έξω από τη δικαστική αίθουσα και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία.

Στο πλευρό των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μπήκε στη δικαστική αίθουσα και πλησίασε τους γονείς, στους οποίους είπε λίγα λόγια συμπαράστασης.

 Νέο ξέσπασμα στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αυτήν τη φορά από τα χείλη του πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Ο Ιωάννης Τοπαλούδης αντέδρασε στο άκουσμα της άρνησης των κατηγορουμένων ότι βίασαν την κόρη του. «Δεν ντρέπεστε λίγο, για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βιάσατε… Το κορίτσι μας ήταν το τυχερό, αν δεν ήταν η Ελένη θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι…»,
φώναξε ο πατέρας.

Ο νεαρός Ροδίτης κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του, αποδέχτηκε μόνο την απλή συνδρομή στη δολοφονία, ενώ ο συγκατηγορούμενός του, αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών.

Προκλητική χαρακτήρισε την άρνηση των κατηγορουμένων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας. «Σκοτώνει για δεύτερη φορά την Ελένη με αυτό τον ισχυρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος έκανε λόγο για θηριωδία και στυγνό έγκλημα, το οποίο -όπως είπε- τέλεσαν και οι δυο κατηγορούμενοι για να μην τους καταγγείλει για τον ομαδικό βιασμό.

Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Ιωάννης.
Τι δήλωσαν προσερχόμενοι οι δικηγόροι, πού εστιάζεται η θέση του Έλληνα κατηγορούμενου

Η δίκη αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο, και οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 19χρονος και ένας 21 ετών νεαρός με καταγωγή από τη Ρόδο, κάθονται στο εδώλιο αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού της άτυχης φοιτήτριας.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την πλευρά της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, έκανε λόγο για «τραγωδία πρωτοφανή για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά» σημειώνοντας πως μόνη αντίστοιχη υπόθεση με τόσο νεαρά παιδιά είναι αυτή των σατανιστών. Αναφορικά με τη στάση που θα τηρήσει στο δικαστήριο, σημείωσε πως η πλευρά της οικογένειας θα προσπαθήσει με ευπρέπεια να υποστηρίξει την κατηγορία και να βοηθήσει το δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση».

Στο πλευρό των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μπήκε στη δικαστική αίθουσα και πλησίασε τους γονείς, στους οποίους είπε λίγα λόγια συμπαράστασης.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες είχαν και μια συζήτηση έξω από το δικαστήριο, με τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη να προσπαθεί να ηρεμήσει. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με τη Μάγδα Φύσσα να χαϊδεύει τη γυναίκα, προφανώς σε μια προσπάθειά της να της δώσει κουράγιο, γνωρίζοντας και η ίδια πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός είναι συγκλονιστικές….

newsbeast

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ