Δίκη Τοπαλούδη – Αποκαλύψεις-σοκ: Είχε παντού αίματα – Είχαν αποφασίσει να την ρίξουν στο γκρεμό

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη με την κατάθεση του διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα η οποία ξεκίνησε σήμερα.

Ο μάρτυρας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου περιέγραψε πως έφτασαν στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος. Και συγκεκριμένα, όπως είπε, το τατουάζ που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια στο πόδι της βοήθησε στην ταυτοποίηση της.

Λόγω των χτυπημάτων δε που έφερε το άψυχο σώμα της όταν εντοπίστηκε πεταμένο στη θάλασσα εκτίμησε ότι βρισκόταν μπροστά σε εγκληματική πράξη. Καθώς είχαν περάσει ήδη 48 ώρες από το έγκλημα, αναζήτησε μέσω καμερών την μοιραία διαδρομή κι έτσι έφτασε στον νεαρό Αλβανό κατηγορούμενο, τον οποίο ο μάρτυρας γνώριζε εξ όψεως επειδή έκανε μαζί του γυμναστική.

Από τον 20χρονο οδήγηθηκαν στον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του καθώς τους υπέδειξε και τον τόπο του εγκλήματος αλλά και το σημείο που πέταξαν την κοπέλα και τα πράγματα της.

“Θεωρώ πως ο κατηγορούμενος μου είπε την αλήθεια ” τόνισε ο μάρτυρας ο οποιος αναφερόμενος στο διαμέρισμα που βιάστηκε και βασανίστηκε η 21χρονη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως πάλεψε για τη ζωή της. “Ειχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ότι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ουτε τα ποτήρια ήταν άδεια” πρόσθεσε.

Σημείωσε δε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης . “Ήταν φρέσκο αν είχε βυθιστεί μπορούσε να είχε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν… είχαν αποφασίσει να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει. ” σημείωσε.

“Το αρνούμαι κατηγορηματικά “αντέδρασε ο νεαρός Αλβανός ενώ λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του παρενέβη λέγοντας πως “Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη ….” .

Με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας ομάδα γυναικών φώναξε έξω από τη δικαστική αίθουσα: ” Ποτέ μη ξεχαστεί, τί κάναν στην Έλενη, καμία άλλη δολοφονημένη”.

 Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η μητέρα της

Το μεσημέρι η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένοιωσε έντονη αδιαθεσία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που υπέστη καταθέτοντας νωρίτερα στο δικαστήριο.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γονιών

Η μάνα της άτυχης φοιτήτριας Κυριακή Αρμουτίδου, προσήλθε να καταθέσει στο δικαστήριο υποβασταζόμενη.

 «Η Ελένη ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, με φιλότιμο και καλό ψυχικό κόσμο, λογική και κοινωνικότατη…» είπε. «Το παιδί μου έφυγε από το Διδυμότειχο αφίλητο κι βίωσε τη φρίκη…. Οι δολοφόνοι εδώ που κάθονται χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο, είναι τέρατα… Να καταδικαστούν με την πιο υψηλή ποινή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας. Δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί μου και να μην υπάρχει έλεος… Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει…. Το παιδί μου μιλούσε 6 γλώσσες. Θα έμπαινε στο διπλωματικό σώμα. Αυτά τα κοπρόσκυλα και τα καρκινώματα τι μιλάνε; Τι θα πουν στο Θεό και στη Παναγία; Τα είχα σχεδιάσει όλα για τη ζωή της Ελένης αλλά τα δύο ανθρωπόμορφα τέρατα , χωρίς καρδιά και ψυχή της αφαίρεσαν τη ζωή…»

«Ηθικοί αυτουργοί οι γονείς τους»

Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της η απαρηγόρητη μάνα φώναξε πως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του παιδιού της είναι οι γονείς των κατηγορουμένων. Δήλωσε δε πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση η γιαγιά του ροδίτη κατηγορούμενου που έμενε κάτω ακριβώς από το σπίτι του δράστη να μην άκουγε τις φωνές την Ελένης. «Αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Μιλάει το ένστικτο της μάνας», φώναξε.

Στρεφόμενη στη συνέχεια προς το μέρος των κατηγορουμένων ξέσπασε ενώ τη συγκρατούσαν αστυνομικοί: «Θα τους πάρω τη ψυχή. Εγώ θα τους σκοτώσω. Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου. Χάρηκα όταν τη γέννησα. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη μάνα του κόσμου. Εγώ θα ζω με αυτή την απώλεια του παιδιού μου.. Αφήστε με, θέλω να δω τις φάτσες τους. Έχω το δικαίωμα. Σκότωσαν το παιδί μου».

Απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο Αλβανικής καταγωγής του είπε με οργή: «Θα φύγεις από τα δικά μου τα χέρια. Σε δις ισόβια πρέπει να καταδικαστούν. Να μην δουν ποτέ ξανά το φως του ήλιου. Μόνο έτσι θα συμβιβαστώ…».

Γιάννης Τοπαλούδης: «Παρούσα η Ελένη…»

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Ιωάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της φοιτήτριας. Αναφέρθηκε στις αρχές με τις οποίες μαζί με τη σύζυγό του μεγάλωσαν το κορίτσι. «Τη μάθαμε να αγαπάει τους ανθρώπους, να σέβεται το διαφορετικό. Κάποιοι άλλοι γονείς δεν το κάνουν… Σήμερα είναι παρούσα η Ελένη. Στις ψυχές και στις καρδιές μας θα είναι αιώνια», είπε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο κ. Τοπαλούδης περιέγραψε και τις ώρες αγωνίας που έζησαν με την εξαφάνιση της κόρης τους και την απέραντη θλίψη στη συνέχεια, όταν πήγαιναν στο Διδυμότειχο για την κηδεία με το φέρετρο στο αεροπλάνο.

Απευθυνόμενος τους δικηγόρους υπεράσπισης, ζήτησε να σταθούν με ευλάβεια στη μνήμη του παιδιού τους και είπε ότι κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων για τον τρόπο που ανέθρεψαν τα παιδιά τους.

Στο δικαστήριο και η Μάγδα Φύσσα

Με την είσοδό της στο δικαστήριο και μόλις είδε τους κατηγορούμενους, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη φώναξε: «Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου κι εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι ….»,

Στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση Τοπαλούδη βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γ. Ρουπακιά.

Η κ. Φύσσα χαιρέτισε τους γονείς της αδικοχαμένης Ε. Τοπαλούδη.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο μέλη φεμινιστικών οργανώσεων κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Μας σκοτώνουν, καμία Ελένη λιγότερη».

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού της Αθήνας όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη κάθονται ένας 20χρονος αλβανικής καταγωγής κι ένας 22χρονος ροδίτης που κατά το κατηγορητήριο βίασαν και δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ