Βάρη: Η Σέρβικη μαφία, τα ναρκωτικά και οι μαφιόζικες εκτελέσεις

Η Σέρβικη μαφία και τα  αιματηρά πλοκάμια της πίσω από το διπλό φονικό στην Βάρη; Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν όλα τα στοιχεία μετά από ένα ακόμη επεισόδιο στο… κατακόκκινο -από το αίμα- σίριαλ της δράσης της. Τα δύο θύματα -που εκτελέστηκαν μπροστά στους συγγενείς τους- φέρονται να ήρθαν στην Ελλάδα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και μερικές δεκάδες εκατομμύρια στις βαλίτσες τους. Ο Ιβάν, τα ναρκωτικά, ο δικηγόρος και το γαϊτανάκι εκτελέσεων με “υπογραφή” τις δολοφονίες μπροστά στις οικογένειες των “στόχων”!

Τι σχέση μπορεί να έχουν μισός τόνος κοκαΐνη, κοντέινερ με… μπανάνες που έκρυβαν ποσότητες κοκαΐνης, μια συμπλοκή σε καφετέρια στην Γλυφάδα, η διπλή μαφιόζικη δολοφονία δυο Μαυροβουνίων σε ταβέρνα στα βλάχικα, στην Βάρη, αλλά και το “ξεκαθάρισμα” της οικογένειας του “Βαλκάνιου Εσκομπάρ” στο Μαυροβούνιο;

Έναν μοναδικό και κοινό παρανομαστή: Την Σερβική Μαφία και τις δραστηριότητές της στο εμπόριο κοκαΐνης. Όπως έχει αποκαλύψει το Newsit.gr με σειρά ρεπορτάζ και μάλιστα από το 2017, στην Ελλάδα η Σερβική Μαφία έχει “εγκαταστήσει” έναν πυρήνα ατόμων, που θεωρούνται τα “κεφάλια” μιας εκ των πλέον σκοτεινών και σκληρών Μαφιών της “Γηραιάς Ηπείρου”.
Το άγριο φονικό στην Βάρη

Τα δυο θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης, το βράδυ της Κυριακής, 19.01.2020, σε γνωστή ταβέρνα στα Βλάχικα, στην Βάρη και μάλιστα μπροστά στα μάτια των συζύγων και των παιδιών τους, φαίνεται πως είναι άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο στο σίριαλ του μεγάλου “ξεκαθαρίσματος” της Σερβικής Μαφίας, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 στο Μαυροβούνιο και την Σερβία.

Τα δυο θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης στην Βάρη, ο Ιγκόρ Τέντοβιτς και ο Στέφαν Σταμάτοβιτς, ήταν διεθνώς καταζητούμενοι για την εμπλοκή τους στην Μαφία του Κότορ και συγκεκριμένα στην ομάδα “Σκάλιαρι”, σε ελεύθερη μετάφραση “σκιάχτρο”, καθώς εμπλέκονται σε εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και αιματηρά ξεκαθαρίσματα μεταξύ μελών αντιμαχόμενων εγκληματικών οργανώσεων.

Φέρεται να ήλθαν στην Ελλάδα το 2018 με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και μερικές δεκάδες εκατομμύρια στις βαλίτσες τους. Το γεγονός αυτό τους εξασφάλιζε μια άνετη και ήσυχη ζωή, μακριά από τα ενοχλητικά “μάτια” των Ελληνικών Αρχών, που άλλωστε δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους στην χώρα μας. Βάρη
Τι κατέθεσαν οι γυναίκες τους για το φονικό στην Βάρη

Δεν θυμούνται, δεν είδαν, δεν ξέρουν. Αυτές είναι οι κουβέντες της συζύγου του ενός εκ των θυμάτων, στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για το περιστατικό στην Βάρη.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είπε στους Αστυνομικούς πως ήλθε στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα μαζί με τον γιο της, προκειμένου να κάνει γιορτές με τον άντρα της. Μάλιστα, άφησε άφωνους τους Αστυνομικούς όταν τους είπε πως δεν ξέρει πού διαμένει ο άνδρας της και δεν θυμάται την περιοχή, καθώς δεν γνωρίζει την Αθήνα. Άλλωστε μετακινούνταν συνέχεια με ταξί, όπως χαρακτηριστικά είπε και έτσι δεν είναι σε θέση να τους δώσει κάποια διεύθυνση.

Η δεύτερη γυναίκα είναι τραυματισμένη στα πόδια και δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση για το φονικό στην Βάρη, καθώς δεν της το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.
Μια περίεργη συμπλοκή στην Γλυφάδα – Σχετίζεται με την Βάρη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ξεκινήσει και ερευνούν με ενδιαφέρον πλέον μια κατά τα φαινόμενα αδιάφορη συμπλοκή ατόμων σε καφετέρια της Γλυφάδας, πριν από περίπου 10 ημέρες.

Τότε, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει στο σημείο, είχαν συλληφθεί δυο άτομα που εμφάνισαν Κροατικά Διαβατήρια, καθώς στην κατοχή τους φέρεται να είχαν δυο πιστόλια, τα οποία ήταν “καθαρά”.

Οι δυο… Κροάτες πήγαν στο Αυτόφωρο, ζήτησαν προθεσμία και έκτοτε δεν ξανά έδωσαν σημεία ζωής. Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη ήλθε για τους Αστυνομικούς, που ερευνούσαν την αρχικά αδιάφορη συμπλοκή, όταν πήραν τα στοιχεία από την Europol, για τα αποτυπώματα των δυο ανδρών που τους είχαν αποστείλει.

Οι δυο οπλοφόροι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν Σέρβοι με καταγωγή από το Μαυροβούνιο και είχαν… εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη στην χώρα τους, για υποθέσεις ναρκωτικών.

Το γεγονός αυτό και έπειτα από την διπλή δολοφονία στην Βάρη, αποκτά ένα άλλο ερευνητικό ενδιαφέρον για τους έμπειρους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να μην μπει στο “μικροσκόπιο” των Αρχών, η υπόθεση που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι στο Λιμάνι του Πειραιά με τα κοντέινερ της μπανάνας που τελικά περιείχαν πάνω από 700 κιλά κοκαΐνης. Ένα λοιπόν από τα κοντέινερ είχε προορισμό το Μαυροβούνιο και λέγεται πως προορίζονταν για την Σερβική Μαφία, εάν δεν ήταν πίσω από την μεταφορά της ποσότητας “μαμούθ” επίσης η Σερβική Μαφία. Και δεν είναι μόνο αυτό…
Η Βάρη, ο Ιβάν και η “ορφανή” ηγεσία

Το 2017 ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε στα χέρια της Ασφάλειας και συγκεκριμένα της Δίωξης Ναρκωτικών, υψηλόβαθμο στέλεχος της Σερβικής Μαφίας.

Πρόκειται για τον “Μάρτιν” οποίος είχε εισάγει στην Ελλάδα πάνω από 500 κιλά καθαρής κοκαΐνης, κατ’ εντολή του απόλυτου αρχηγού της Μαφίας εκείνη την εποχή, του περιβόητου “Ιβάν”, κατά κόσμον Τζόβιτσα Βούκοτιτς με καταγωγή από το Μαυροβούνιο, ο οποίος διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα και είχε διαφύγει την σύλληψη.

Ο Βούκοτιτς, που εκείνη την εποχή θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της Μαφίας του Μαυροβουνίου και εν γένει της Σερβικής Μαφίας, είχε συλληφθεί στην Τουρκία, έπειτα από διεθνή εντάλματα των Ελληνικών Αρχών και τελικά είχε εκδοθεί στην Σερβία όπου και καταδικάστηκε.
Πριν την Βάρη… σειρά εκτελέσεων!

Έκτοτε, ακολούθησε ένα “γαϊτανάκι” δολοφονιών που αφορούσε στην οικογένεια του Βούκοτιτς, καθώς σταδιακά οι αντίπαλοί του δολοφόνησαν τον πατέρα του, τον αδελφό του και τον πρώτο του εξάδελφο, σε περιοχές του Μαυροβουνίου.

Τελευταίο θύμα στην σειρά των δολοφονιών που έχουν σχέση με την αντιπαλότητα της Μαφίας του Κότορ στο Μαυροβούνιο, ήταν ο δικηγόρος του Βούκοτιτς, ο οποίος αρχικά ήταν δικηγόρος της ενωμένης Μαφίας του Κότορ, πλην όμως όταν η εγκληματική οργάνωση χωρίστηκε σε δυο αντιμαχόμενες πλευρές, οι πληροφορίες λένε πως ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε προσπαθήσει να τους ενώσει κάτω από την ηγεσία όμως του φυλακισμένου Ιβάν, ή “Εσκομπάρ των Βαλκανίων” έστω και μέσα από την φυλακή.

Αυτό το εγχείρημα του δικηγόρου κάποιοι δεν του το… συγχώρεσαν, με αποτέλεσμα να τον εκτελέσουν έξω από το σπίτι του και μάλιστα μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ