Φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία – Χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Πλήττεται από τις πλημμύρες η Ινδονησία, όπου εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη.

 

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν στο βόρειο τμήμα της Σουμάτρας αυτήν την εβδομάδα.

 

Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν και «υποψιαζόμαστε ότι δύο από αυτά έχασαν τη ζωή τους από κορμούς δέντρων», που παρασύρθηκαν από τα νερά, εξήγησε ο Σαφαρουντίν Ανάντα Νασούτιον, επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής στην περιοχή.

 

«Η παράνομη υλοτομία, η οποία γίνεται στην περιοχή, μπορεί επίσης να ευθύνεται για τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν», υπογράμμισε.

 

Οι φυσικές καταστροφές έχουν αναγκάσει πολλές χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να διαμείνουν σε καταφύγια στην Ινδονησία.

 

Από τις αρχές του Ιανουαρίου, σχεδόν 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από έναν αριθμό ρεκόρ βροχοπτώσεων στην περιοχή της πρωτεύουσας Τζακάρτα, στη νήσο Ιάβα.

 

Ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, η οποία έχει περίπου 30 εκατομμύρια κατοίκους, πλημμύρισαν και πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

https://www.cnn.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ