Η αποπομπή Τραμπ ξύπνησε πικρές μνήμες στη Μόνικα Λεβίνσκι

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τη Μόνικα Λεβίνσκι η ανακοίνωση ότι πρώην ανεξάρτητος σύμβουλος Κεν Σταρ προστέθηκε στην ομάδα υπεράσπισης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την παραπομπή του σε δίκη. 

 

Η ανακοίνωση του ονόματος του Κεν Σταρ αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, ωστόσο η αντίδραση της πάλαι ποτέ εκπαιδευόμενης του Λευκού Οίκου και πλέον ακτιβίστριας ήταν από τις πλέον χαρακτηριστικές:

 

Ο Σταρ είναι πρώην ομοσπονδιακός δικαστής με υψηλή θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Η έκθεση του Σταρ για τη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίσνκι είχε αποτελέσει τη βάση για την αποπομπή του Κλίντον, με τις κατηγορίες ψευδορκίας και παρακώλυσης εμπιστοσύνης.

 

«Αυτή η μέρα σίγουρα σε κάνει να αναρωτιέσαι είναι ‘τι σκ… έγινε’;» έγραψε στο twitter η Μόνικα Λεβίνσκι, η ανάρμοστη σχέση της οποίας με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον είχε οδηγήσει στην δική του αποπομπή το 1998.

 

Η Λεβίνσκι δεν ξεκαθάρισε αν αναφερόταν στην πρόσκληση του Σταρ και του διαδόχου του ως ανεξάρτητου συμβούλου, Ρόμπερτ Ρέι, στην ομάδα του Τραμπ, ωστόσο, όπως αναφέρει το CNNi, το όνομά της θα είναι δεμένο εσαεί με εκείνο του Σταρ, καθώς η έρευνά του ήταν εκείνη που έφερε στο φως τη σχέση της Λεβίνσκι με τον Κλίντον, ο οποίος στη συνέχεια παραπέμφθηκε με τις κατηγορίες της ψευδορκίας ενώπιον του ομοσπονδιακού ανώτατου δικαστηρίου και της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης. Στη συνέχεια ο Μπιλ Κλίντον αθωώθηκε από τη Γερουσία τον Φεβρουάριο του 1999.

 

Η Λεβίνσκι, η οποία μετά το 1999 προσπάθησε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μόλις το 2018 συμφώνησε να πάρει μέρος σε ένα ντοκιμαντέρ για να μοιραστεί την εμπειρία της προκειμένου, όπως η ίδια δήλωσε να εξασφαλίσει ότι αυτή «δεν θα συμβεί σε κανένα άλλο πρόσωπο ξανά σε αυτήν την χώρα».

 

Στο Twitter, η Λεβίνσκι έχει εξελιχθεί σε ένθερμη ακτιβίστρια κατά του εκφοβισμού, επισημαίνοντας συχνά περιπτώσεις που αφορούν σε διαδικτυακή κακοποίηση, ενώ πήρε ενεργό μέρος και στο διαδεδομένο κίνημα #MeToo

www.cnn.gr

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ