Έλληνας καλλιτέχνης ζωγράφισε τον Ερντογάν σε κάδο απορριμάτων

Ο Hambas εμπνέεται κυρίως από τις εξελίξεις στην εγχώρια και διεθνή πολιτική επικαιρότητα – Η νέα εικαστική παρέμβαση του με το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου σε κάδο που βρίσκεται επί της Υμηττού στο Παγκράτι ολοκληρώθηκε την ημέρα των Θεοφανίων

Εφορμά από τα υψώματα της Υμηττού μέσα στο μαύρο σκοτάδι όπως τα κομάντο σε άσκηση πολέμου. Φορά τζόκεϊ παραλλαγής, φαρδιές φόρμες και αθλητικά παπούτσια που τον διευκολύνουν να ξεγλιστρά στα δύσκολα ενώ στο δεξί του χέρι κρατά το όπλο του, ένα σπρέι βαφής. Στα μάτια των διαδικτυακών του φίλων φαντάζει φιγούρα βγαλμένη από τα κόμικ της Marvel: Θα μπορούσε να υποδυθεί τον ζωγράφο – εκδικητής που παρεμβαίνει εικαστικά σε κάδους απορριμάτων στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε δημάρχους, πρωθυπουργούς και προέδρους κρατών.

Το ψευδώνυμο του είναι «Hambas» και το χρησιμοποιεί όταν υπογράφει τα έργα του. Δεν αποκαλύπτει ποτέ το πραγματικό όνομα του, ούτε καν το πρόσωπο του, ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγάλου Banksy.

Εμπνέεται κυρίως από τις εξελίξεις στην εγχώρια και διεθνή πολιτική επικαιρότητα. Κάπως έτσι έβαλε στο στόχαστρο και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η εικαστική παρέμβαση του σε κάδο που βρίσκεται επί της Υμηττού στο Παγκράτι, ολοκληρώθηκε την ημέρα των Θεοφανίων, «μήπως και τον φωτίσει» όπως λέει ο καλλιτέχνης στο protothema.gr και το αποτέλεσμα κρίνεται εντυπωσιακό.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ