Τελευταίες παραστάσεις για το “ΣΥΝ 1-Μιχάλης Τούμπουρος” και το “Γλυκό Πουλί της νιότης

Με επιτυχία συνεχίζονται  οι παραστάσεις του θεατρικού σχήματος ΣΥΝ ΕΝΑ –Μιχάλης Τούμπουρος, με το έργο «Γλυκό Πουλί της νιότης», του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη, οι οποίες οδεύουν προς το τέλος τους την επόμενη εβδομάδα.

Η παράσταση του σχήματος με ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας του μεγαλύτερου αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, που έκανε πρεμιέρα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας στις 16 Νοεμβρίου,  πρόκειται να ρίξει αυλαία  την ερχόμενη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από τους θεατρόφιλους της Μεσσηνίας (και όχι μόνο) που την παρακολούθησε.

Γραμμένο το 1956, το “Γλυκό πουλί της νιότης”, πραγματεύεται δύο από τις μεγαλύτερες αγωνίες του: τον Χρόνο που περνά αμείλικτος και την Αποτυχία (τα όνειρα που δεν γίνονται πραγματικότητα).

Τα δύο πρόσωπα του έργου, η Αλεξάντρα Ντελ Λάγκο και ο Τσανς Γουέιν ξέρουν καλά από την αρχή τις συνέπειες του Χρόνου και στις δυο διαστάσεις του: Παρελθόν και Μέλλον. Το δράμα γεννιέται σ’ αυτό το έργο από τις απελπισμένες προσπάθειες των ηρώων να ξεφύγουν από τις αρπαγές της αναγκαστικής προσγείωσης στην πραγματικότητα, σε μια συντηρητική επαρχία του αμερικανικού Νότου, όπου κυριαρχούν ο κοινωνικός ρατσισμός, η βία και το δίκαιο του ισχυρότερου.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Μουσική Επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση

Καλλιτεχνικές κατασκευές σκηνικού: Κώστας Δούσης

Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης

Φωτογραφίες: Πάνος Λαχανάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι:  Χριστίνα Αρβανίτη, Βασίλης Δωδέκατος, Πάνος Ηλιόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Μιχάλης Καρμοίρης, Νίκος Κυριακουλάκος, Χαρούλα Νίκου, Έφη Μπετιχαβά, Σοφία Μποτσέα, Γιώτα Μπούνα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λεωνίδας Παχτίτης, Ειρήνη Χειλά.

Όπως και τις προηγούμενες, έτσι και την προσεχή τελευταία εβδομάδα, το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:

Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή στις 8μμ και

-Πέμπτη, Παρασκευή στις 9.15μμ.

Εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά 6μμ με 9μμ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι ενδιαφερόμενοι επίσης, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από 10πμ έως 2μμ για πληροφορίες ή κρατήσεις, με το 6908 252187.

Η αξία εισιτηρίου είναι 10€, ενώ θα διατίθενται και εισιτήρια με μειωμένη αξία 8€ για ΑΜΕΑ, και φοιτητές, μαθητές, άνεργους με την επίδειξη σχετικού επίσημου εγγράφου, καθώς επίσης και για συλλόγους.

Υποστήρη Εμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ