“Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου “| Εορταστικός Διαγωνισμός για τα σχολεία της Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν διαγωνισμό με θέμα «Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου!», που αφορά σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ομάδες μαθητών και μαθητριών σε συνεργασία με τους δασκάλους τους καλούνται να στολίσουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σχολείο τους. Στόχος είναι τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν, να νιώσουν όμορφα, να δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στην τάξη τους και να αναδείξουν το δικό τους γούστο. Ειδικότερα, στόχοι του διαγωνισμού, είναι να μάθουν τα παιδιά να συνεργάζονται, να συμμετέχουν σε ομαδικές διαγωνιστικές δράσεις, να τονωθεί η φαντασία τους  και ν’ αποδώσουν με το δικό τους τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από τρεις καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες του δένδρου.  Ο φάκελος κάθε σχολείου θα σταλεί στη Γραμματεία της Κ.Ε «Φάρις» αυτοπροσώπως, ή ταχυδρομικά, στην διεύθυνση: Αθηνών 99 , Β΄ Κτήριο Νέου Δημαρχείου, (τηλ. 27213 60611 – 612) με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό με θέμα: Στόλισε το πιο ωραίο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην τάξη σου!».

Προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων είναι η 13η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14.30.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Θα βραβευθούν τα 3 ωραιότερα στολισμένα Χριστουγεννιάτικα δέντρα (1. Νηπιαγωγεία – 2. Δημοτικά – 3. Γυμνάσια & Λύκεια). Το βραβείο θα είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εικαστικό Εργαστήρι της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας για 20 άτομα, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν κεραμικά σε 2 επισκέψεις, με τα οποία θα διακοσμήσουν το σχολείο τους.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καλλιτέχνες & εμπειρογνώμονες του χώρου, η αξιολόγηση θα βασίζεται αυστηρώς στη φωτογραφία και οι διαγωνιζόμενοι θα ονομάζονται με αριθμούς.
Τα κριτήρια αξιολόγησης που θα συνυπολογισθούν από την Κριτική Επιτροπή είναι:
• Γενική εντύπωση
• Πρωτοτυπία, δημιουργικότητα
• Απόδοση της ιδέας των Χριστουγέννων.
Κάθε κριτήριο συγκεντρώνει maximum 100 βαθμούς. Μέγιστο δυνατό σύνολο βαθμολογίας για κάθε συμμετοχή: 300 βαθμοί.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Η επίσημη απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα γνωστοποιηθεί αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ