Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάσθηκε το λογότυπο του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού στην 1η Προκαρναβαλική Εκδήλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας η πρώτη προκαρναβαλική εκδήλωση και η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Κατά την διάρκεια της προκαρναβαλικής εκδήλωσης που ξεκίνησε στις 11.00 οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν καρναβαλικές μάσκες και στολίδια στο Καρναβαλικό Εργαστήρι που είχε στηθεί στο πάνω μέρος της πλατείας (δίπλα στα γνωστά δεντρόσπιτα). Τα στολίδια αυτά μετά είχαν την δυνατότητα να τα κρεμάσουν στο πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Καρναβαλιού, που είχε στηθεί ακριβώς δίπλα από το εργαστήρι παντρεύοντας έτσι τα Χριστούγεννα με τις Απόκριες.

Πάρα πολλοί ήταν λοιπόν οι μικροί καλλιτέχνες, που εναλλάσσονταν στους πάγκους του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και έδειχναν να το απολαμβάνουν και να το διασκεδάζουν δημιουργώντας υπο τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, ενώ δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους, όταν κρεμούσαν τα στολίδια τους στο Καρναβαλόδεντρο με τους περήφανους γονείς να τραβούν φωτογραφίες.

Στις 13.00 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καρναβαλικού λογοτύπου, το οποίο φέτος αποκαλύφθηκε φαντασμαγορικά και ήρθε από ψηλά ενθουσιάζοντας τον κόσμο που είχε μαζευτεί στην πλατεία για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Με χαλί την μουσική από την ταινία “Top Gun” και το τραγούδι του Καλαματιανού Καρναβαλιού, το λογότυπο ήρθε από αέρος και προσγειώθηκε στο μέσον του κύκλου , που είχαν δημιουργήσει τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Καρναβαλικής Συγκλήτου συνοδεία καπνογόνων και ηχητικών εφέ. Μόλις ο Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Γιάννης Δούζης το κατέβασε, τα υπόλοιπα μέλη αποκάλυψαν με την σειρά τους  τις μπλούζες τους, στις οποίες ήταν εντυπωμένο το νέο λογότυπο, προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του και δήλωσε την βεβαιότητα του ότι το φετινό Καρναβάλι θα είναι το καλύτερο που έχει γίνει, ακριβώς επειδή πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι καρναβαλιστές . Ακολούθως μαζί με τον Πρόεδρο της Καρναβαλικής Επιτροπής έδωσαν τα συγχαρητήρια τους και βράβευσαν με μια αναμνηστική πλακέτα την δημιουργό του λογοτύπου, την Καλαματιανή γραφίστρια Μαρία Σπηλιωπούλου, η οποία δεν έκρυψε την χαρά της, που η δουλειά της θα αποτελεί πλέον την εικόνα του καρναβαλιού της πόλης της.

Να θυμίσουμε οτι το συγκεκριμένο λογότυπο αναδείχθηκε μέσα από τον διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί από τον Δήμο Καλαμάτας και τη “Φάρις” , κατά τον οποίο είχε γίνει κάλεσμα από την Καρναβαλική Επιτροπή σε επαγγελματίες να στείλουν τις προτάσεις τους με αντιπροσωπευτικά στοιχεία της Καλαμάτας. Το λογότυπο λοιπόν της κυρίας Σπηλιωπούλου έχοντας τα στοιχεία της ελιάς, της θάλασσας και του Καλαματιανού ήλιου αρμονικά δεμένα με το πρόσωπο του Καρναβαλιστή και τον χαρτοπόλεμο, τερμάτισε πρώτο και πλέον αποτελεί και επίσημα το λογότυπο του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης  ο πρόεδρος της “Φάρις”, Παντελής Δρούγας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας και μέλος Δημήτρης Τσαλίκης

Ο καλός καιρός με την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία και τον ζεστό ήλιο αποτέλεσε σύμμαχο της εκδήλωσης και βοήθησε, ώστε να πλημμυρίσει η Πλατεία με κόσμο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 

   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ 

 

 

 

      

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ