Economist: Στις φωτογραφίες της 10ετίας ο Έλληνας συνταξιούχος που κλαίει

Ο Economist επέλεξε τις δέκα φωτογραφίες της δεκαετίες, ανάμεσα σε αυτές υπάρχει και μία συγκλονιστική εικόνα από την Ελλάδα της κρίσης. 

Πρόκειται για τη φωτογραφία του AFP που δείχνει έναν Ελληνα συνταξιούχο να κλαίει γοερά έξω από κλειστή τράπεζα λόγω των capital controls που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2015.

Στην ανάρτηση του Εconomist στο Ιnstagram η λεζάντα αναφέρει:

«Ενας απογοητευμένος συνταξιούχος κάθεται στο έδαφος έξω από μια τράπεζα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2015, καθώς η οικονομική μοίρα της Ελλάδας είναι αβέβαιη». ⠀

Η συγκεκριμένη εικόνα βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Πρόκειται για μία εικόνα που δημοσιεύτηκε αρχές Ιουλίου 2015 από το γαλλικό πρακτορείο AFP, ανήκει στον φωτογράφο Σάκη Μητρολίδη και έκανε τον γύρο του διαδικτύου μέσω των social media. Ηταν λίγες ημέρες μετά την απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και εν συνεχεία την επιβολή capital controls στην Ελλάδα.

Για κάποιο διάστημα σχηματίζονταν ουρές στα ATM για να μπορέσουν να σηκώσουν το ανώτατο όριο μετρητών. Ένας συνταξιούχους δεν άντεξε. Ξέσπασε και κατέρρευσε στον δρόμο έξω από τράπεζα.

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ