Διαγωνισμός για τον ωραιότερο εορταστικό στολισμό βιτρίνας στα καταστήματα της Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» πρωτοτυπούν αυτές τις γιορτές και αποσκοπώντας στη γενικότερη προβολή της πόλης διοργανώνουν από κοινό με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έναν εντυπωσιακό διαγωνισμό βιτρίνας, με θέμα: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…», που αφορά τα εμπορικά καταστήματα της πόλης .

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού όλοι οι επαγγελματίες της Καλαμάτας καλούνται να στολίσουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη βιτρίνα αυτοσχεδιάζοντας, έτσι ώστε να νιώσουν όμορφα και να δημιουργήσουν μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα στο κατάστημα τους και να συμβάλλουν στην γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη με το δικό τους προσωπικό γούστο . Ειδικότερα, μέσω του διαγωνισμού, επιτυγχάνεται μ’ ένα πρωτότυπο τρόπο, δίχως κόστος, η προβολή της πόλης και των επιχειρήσεων που θα λάβουν μέρος.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η αίτηση συμμετοχής:

-κατατίθεται σε κλειστό φάκελο στη Γραμματεία της Κ.Ε «Φάρις» αυτοπροσώπως, ή ταχυδρομικά, στην διεύθυνση  Αθηνών 99 , Β΄ Κτήριο Νέου Δημαρχείου, (τηλ. 27213 60611 – 612) με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό με θέμα: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…»

-πρέπει να συνοδεύεται από τρεις καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες της βιτρίνας του καταστήματος (ή των βιτρινών, αν πρόκειται για σύνθετες βιτρίνες) και 

-η προθεσμία κατάθεσης είναι μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14.00 .

Με την κατάθεση του φακέλου οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν ειδικό αυτοκόλλητο προκειμένου να τοποθετηθεί στην βιτρίνα, το οποίο θα δηλώνει την εγκυρότητα της συμμετοχής.

ΕΠΙΛΟΓΗ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Μέσω του διαγωνισμού, θα βραβευτούν οι 3 καλύτερα στολισμένες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων της πόλης, στις οποίες θα απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία:
• Προβολή της επιχείρησης με: συνέντευξη Τύπου, αναρτήσεις στις ιστοσελίδες του Δήμου Καλαμάτας, της «Φάρις» και τοποθέτηση λογοτύπου στο βιβλίο του 8ου Καλαματιανού Καρναβαλιού
• Τρία γευστικά πακέτα με τοπικά προϊόντα για τις ανάγκες ενός σπιτιού.
Η κριτική επιτροπή είναι πενταμελής, αποτελείται από τον Πρόεδρο της «Φάρις», δύο Καλλιτέχνες Εικαστικούς, έναν εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου και έναν Εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου.
Η αξιολόγηση θα βασίζεται αυστηρώς στη φωτογραφία και οι διαγωνιζόμενοι θα ονομάζονται με αριθμούς.
Τα κριτήρια αξιολόγησης που θα ληφθούν υπόψη από την Κριτική Επιτροπή είναι:
• Γενική εντύπωση
• Πρωτοτυπία, δημιουργικότητα
• Απόδοση της ιδέας των Χριστουγέννων
• Πρόκληση ενδιαφέροντος διερχομένων και μαγνητισμός βλέμματος.
Κάθε κριτήριο συγκεντρώνει maximum 100 βαθμούς. Μέγιστο δυνατό σύνολο βαθμολογίας για κάθε βιτρίνα: 400 βαθμοί.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.
Η επίσημη απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών συμμετοχής θα γνωστοποιηθεί αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ