Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2019 | Όλο το εορταστικό πρόγραμμα

Σε περίπου 3 εβδομάδες έχουμε Χριστούγεννα και το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας είναι έτοιμο και γεμάτο με πολύ ωραίες εκδηλώσεις, μουσική, χορό, κεράσματα και όμορφα events σε όλη την πόλη και τον Δήμο. Η αρχή έγινε με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ενώ το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου το επίκεντρο των εκδηλώσεων μεταφέρεται στην Κεντρική Πλατεία και στο Λιμάνι της πόλης με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και του Εορταστικού Καραβιού.

Την  Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00 με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και την χορωδία του Δημοτικού Ωδείου. Στην συνέχεια στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Δέντρου από τον Δήμαρχο Καλαμάτας, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια δυναμική συναυλία από την αγαπημένη μας ΜΑΛΟΥ.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το Χριστουγεννιάτικο Καράβι στην Κεντρική Προκυμαία της Καλαμάτας στις 20.00 με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Παράλληλα με τις  εκδηλώσεις στο Κέντρο και το Λιμάνι της πόλης θα πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και σε άλλα σημεία της πόλης, αλλά και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας.  Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας θα πραγματοποιούνται δράσεις  και χριστουγεννιάτικες εορταγορές τόσο στα παραµυθόσπιτα µε δηµιουργίες των µαθητών της Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης του ∆ήµου Καλαµάτας, ενώ στα ∆εντρόσπιτα θα λειτουργήσει εορταγορά µε δηµιουργίες από χειροτέχνες.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ 

Επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα είναι και το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Συγκεκριμένα

-21 Δεκεμβρίου στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο με τίτλο «Μια ασυνήθιστη μέρα στην Καλαμάτα»,

-22 Δεκεμβρίου στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου, ενώ στις  21.00 θα παρουσιασθεί παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού με τίτλο  «Χριστούγεννα στον κόσμο».

-23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  Φιλανθρωπικό Gala από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ  στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας 
Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετέχει και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας με δύο παραστάσεις.
-Παρασκευή – Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή ώρα 19.00 θα παρουσιασθεί η σατιρική κωµωδία µε µουσική και τραγούδια «Ο γενικός γραµµατεύς» του Ηλία Καπετανάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, Σκηνικά Μάρκου Καµπάνη , Μουσική: ∆ηµήτρη Οικονοµάκη και Κοστούµια ∆ηµήτρη Κακριδά. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Αλεβυζάκης, Κλεάνθης Βαρσαµούλης, Χρυσάνθη ∆ούζη, Σοφία Κουλέρα Μάρα Μπαρόλα, Μαριάµ Ρουκχάτζε, ∆ηµήτρης Σταµούλης, Γιώργος Τσαπόγας,

Πληροφορίες: 27210 82616 , 6983581023

Κυριακή 5 /1/2020 και ώρα 11.30 θα παρουσιασθεί η παράσταση «Φασουλήδες µε το ρόπαλο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σαν ένα παραµύθι. Φασουλήδες και κουκλοθέατρο για
παιδιά και ενηλίκους σε σκηνοθεσία – σκηνικά και κοστούµια Θεόδωρου Εσπίριτου, Μουσική Νίκου Ξανθούλη. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Αλεβυζάκης, Κλεάνθης Βαρσαµούλης, Σοφία Κουλέρα Μαριάµ Ρουκχάτζε, ∆ηµήτρης Σταµούλης, Γιώργος Τσαπόγας.
Πληροφορίες: 27210 82616, 6983581023

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  στην Πειραµατική Σκηνή Καλαµάτας

-Από τις 3 έως τις 7 /1/2020 στις 20.00 θα παρουσιασθεί η παράσταση “Η Κοιµωµένη Ξύπνησε” της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωµά Μοσχόπουλου. 

Δείτε Αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των Εορταστικών Εκδηλώσεων

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ