Χίος: Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι – Οι θυελλώδεις άνεμοι έφεραν προβλήματα στην πρόσδεση του Πελαγίτη

Σαρώνει από τη μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων, που πλέουν στα πελάγη, αλλά και στην θαλάσσια περιοχή της Χίου, ισχύει απαγορευτικό απόπλου και δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τη Χίο από το βράδυ του Σαββάτου, 28 Δεκεμβρίου 2019, οπότε και εκτελέσθηκε εκτάκτως το δρομολόγιο της Κυριακής.

 

Είναι τόση η σφοδρότητα των ανέμων που ακόμα και το φορτηγό πλοίο «Πελαγίτης», που κατέπλευσε στο λιμάνι της Χίου το βράδυ της Κυριακής, 29 Δεκεμβρίου 2019 και επρόκειτο το ίδιο βράδυ να αποπλεύσει παραμένει δεμένο, το πρωί της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου 2019.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμα και η πρόσδεση του, χθες βράδυ, ήταν δύσκολη και εξ αυτού του λόγου αντί να δέσει ως συνήθως στην περιοχή της Φτωχειάς Προκυμαίας, «προτίμησε» το κυρίως μέτωπο του λιμανιού, στην οδό Κανάρη.   

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρατηρούνται και στις μετακινήσεις, κυρίως των πεζών, στην πόλη της Χίου, αφενός λόγω των ισχυρών ανέμων και αφετέρου λόγω του χιονόνερου. Στην περιοχή της προκυμαίας από τον αέρα η κίνηση των πεζών είναι κυριολεκτικά απαγορευτική.

 

 astraparis.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ