Φρικιαστικά εγκλήματα στην Ελλάδα που στιγμάτισαν τη δεκαετία που φεύγει

Η δεκαετία που σε λίγες μέρες θα μας αποχαιρετήσει είχε εγκλήματα που πάγωσαν την Ελλάδα. Με την εγκληματικότητα να έχει αλλάξει σε αριθμούς, αλλά και στο είδος των εγκλημάτων, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις Αρχές, κυρίως με τα ποσοστά κακοποίησης ανηλίκων.

Πριν θυμηθούμε κάποια από τα εγκλήματα που στιγμάτισαν τη δεκαετία, ας ευχηθούμε να μην υπάρχει ανάλογο θέμα το 2030.

Γονείς – Βασανιστές στη Λέρο, Μάιος 2018

Μια 14χρονη μεταφέρεται με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο και εκεί αποκαλύπτεται η απόλυτη φρίκη. Ο 52χρονος πατέρας της και η 45χρονη μητέρα της κακοποιούσαν την ίδια τους την κόρη, όπως επίσης και τον 23χρονο γιο τους που είχε νοητική στέρηση.

Η ομολογία τους πάγωσε το πανελλήνιο. «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν» είχαν πει.

22χρονη πετάει στον ακάλυπτο το νεογέννητο μωρό της, Απρίλιος 2018

Μια 22χρονη στη Νέα Σμύρνη κατάφερε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη μέχρι το τέλος. Γέννησε στη μπανίερα και αμέσως μετά πέταξε το μωρό από τον ακάλυπτο. Λίγες ώρες μετά το βρέθος βρέθηκε νεκρό και ήταν θέμα ωρών να βρεθεί η μητέρα που ομολόγησε κατά την ανάκριση.

«Από τη μητέρα μου κατάφερα να το κρύψω γιατί δεν είχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Άλλωστε ποτέ μου δεν ήμουν αδύνατη οπότε και τα κιλά που πήρα δεν μου φαίνονταν τόσο […] Πανικοβλήθηκα όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτό που συνέβη, εκείνη τη στιγμή τα έχασα»

Η 4χρονη Άννυ, τεμαχίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, Απρίλιος 2015

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος έκαναν πολλούς να εκραγούν και να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου. Ίσως το έγκλημα που συγκλόνισε περισσότερο την ελληνική γνώμη.

Η μικρή εξαφανίζεται και η γιαγιά την αναζητά. Οι αστυνομικοί στρέφονται στους γονείς. Μετά από πολύωρες ανακρίσεις ο πατέρας της. Στάνισλαβ Μπακαρτζίεφ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Σάββας», ομολογεί το αποτρόπαιο έγκλημα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς σκότωσε και τεμάχισε την κόρη του, καθώς και τον τρόπο που εξαφάνισε τα ίχνη της. Συνεργάτης του ο φίλος του Νικολάι.

Αφού την έπνιξε την τεμάχισε και πέταξε τα κομμάτια του σώματος της σε κάδους για να μην βρεθούν ποτέ. Ο στυγερός δολοφόνος ομολόγησε ατάραχος το έγκλημα, πιθανή αιτία, το μίσος που έτρεφε για την μητέρα του παιδιού.

Ασπασία, το κορίτσι που πυροβολήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, 2013

Η μικρή Ασπασία, ένα λαμπερό και αγαπητό παιδί, πέφτει θύμα του μίσους ποτρέφουν οι γονείς της, ο ένας για τον άλλο.

Ο πατέρας της την πλησιάζει, της λέει ότι την αγαπάει και την πυροβολεί στο κεφάλι. Αμέσως μετά στρέφει την καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονεί. Η μικρή Ασπασία, επιζεί αλλά έχει 99% αναπηρία και είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Στο σπίτι του 47χρονου, οι Αρχές βρίσκουν μια χειρόγραφη επιστολή με αποδέκτη τη γυναίκα του Σπυριδούλα Φατούρου, την οποία κατηγορούσε για τη διάλυση του γάμου τους. «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα».

Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η έφηβη που έπεσε θύμα βιασμού και κακοποίησης στις διακοπές της, στην Πάρο, 2012

Μόλις 15 χρονών, η Μυρτώ γνωρίζει την φρικιαστική πλευρά της ανθρωπότητας, ενώ παραθερίζει στην Πάρο. Ενώ γυρνάει στο σπίτι της, δέχεται επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς. Εντοπίζεται σε κωματώδη κατάσταση, ημίγυμνη και με ένα τεράστιο τραύμα στο κεφάλι.

Ο δολοφόνος, βιαστής, την χτύπησε στο κεφάλι με μια πέτρα βάρους 5 κιλών και την παράτησε αιμόφυρτη στη παραλία. Λίγες ώρες μετά, συλλαμβάνεται αφού γίνεται ταυτοποίηση DNA, με αυτό που βρέθηκε στα ρούχα της Μυρτούς.

Προσπαθεί να ξεγελάσει τις αρχές λέγοντας ότι είναι ανήλικος, αλλά δικάζεται σαν 18χρονος και καταδικάζεται σε ισόβια. Η μυρτώ συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της για μια αξιοπρεπή ζωή και έχει στο πλευρό της χιλιάδες κόσμου.

Ελένη Τοπαλούδη, 2018

Ένα παιδί γεμάτο όνειρα πέφτει θύμα κτηνωδίας από δύο νεαρούς που μένουν στη Ρόδο. Η Ελένη βρέθηκε γυμνή και δεμένη στη θάλασσα, νεκρή με εμφανή τα σημάδια βασανισμού.

Η Αστυνομία εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό και δύο νεαροί, ένας Ροδίτης και ένας Αλβανός που διέμενε στο νησί, συλλαμβάνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι λεπτομέρεις σοκάρουν το πανελλήνιο και ξεσηκώνουν το νησί που θέλει να τιμωρηθούν οι δράστες παραδειγματικά. Μάλιστα ο ένας πέφτει θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές.

Οι δύο δράστες, προσπάθησαν να βιάσουν την Ελένη και όταν εκείνη αντιστάθηκε την χτύπησαν με γροθιές και με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Η κτηνωδία δεν σταμάτησε εκεί όμως για τους δολοφόνους – τέρατα, αφού η Ελένη ζωντανή ακόμα τους παρακαλούσε να την αφήσουν ελεύθερη, και εκείνοι την έδεσαν και την πέταξαν από τα βράχια, δεμένη μέσα στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

eradio

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ