Σε Κάσο και Μέτσοβο ο Μητσοτάκης τα Χριστούγεννα

 Σε Κάσο και Μέτσοβο θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα Χριστούγεννα.

Στην Κάσο θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις τουρκικές προκλήσεις με αποκορύφωμα τη συμφωνία με τη Λιβύη για οριοθέτηση των «θαλασσίων δικαιοδοσιών» στην Ανατολική Μεσόγειο που έχει δρομολογήσει καταιγιστικές διπλωματικές εξελίξεις. Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το ακριτικό φυλάκιο, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του νησιού και θα συνομιλήσει με κατοίκους.

Υπενθυμίζεται πως το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης εξαφανίζει την Κάρπαθο, τη Ρόδο και την Κάσο, καθώς σε αυτό γίνεται ρητή αναφορά στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ, παρόλο που  η Τουρκία δεν έχει ανακηρύξει μέχρι σήμερα ΑΟΖ στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο, προφανώς για να μην ανακηρύξει ΑΟΖ και η Ελλάδα.

Ακολούθως, στο Μέτσοβο θα περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει από την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης και θα επιστρέψει την Κυριακή. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Δεκεμβρίου, θα αναχωρήσει για το Μέτσοβο Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ