Σαραλιώτης για Γρηγορόπουλο: Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα κοιτούσα να τον σταματούσα

Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώντας Κορκονέας σήκωσε το όπλο του και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Έντεκα χρόνια μετά λίγους μήνες πριν από τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του ανήλικου παιδιού ο Επαμεινώντας Κορκονέας βρήκε από τη φυλακή. Λίγες ώρες πριν ξημερώσει η 6η Δεκεμβρίου ο έτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης που περιπολούσε μαζί με τον Κορκονέα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ.

Ο ειδικός φρουρός αναφέρθηκε αρχικά σε όσα θυμάται από εκείνη τη βραδιά, λέγοντας: «Κάτι έγινε για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το θέμα είναι τι έντασης ήταν τα επεισόδια για να φτάσει στο σημείο να πυροβολήσει ο Κορκονέας. Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του. Έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ δεν έγινα πιστευτός.

Το ότι “κάνω τη δουλειά μου”, δεν σημαίνει ότι έχω σχέση με τον πυροβολισμό ή την πράξη αλλουνού. Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές σε όλο το σκηνικό».

Ο πρώην ειδικός φρουρός μιλώντας για τη στιγμή του πυροβολισμού αναφέρει: «Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα, δεν πίστεψα ότι όντως έγινε. Ήμασταν μαζί αλλά ήμουν μακριά του. Αυτός το σκέφτηκε και το έκανε, δεν ρώτησε κανέναν. Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα κοιτούσα να τον σταματούσα».

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλακής για συμμετοχή και συνέργεια και το 2012 αποφυλακίστηκε με περιοριστικά μέτρα. Το περασμένο καλοκαίρι αθωώθηκε από το Εφετείο.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Σαραλιώτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα της έλεγα ό,τι υποστηρίζω τόσα χρόνια. Ότι δεν έχω σχέση με ό,τι έγινε με το γιο της. Γίνανε πράγματα χωρίς τη θέλησή μου, όμως αυτές οι ημέρες είναι μνήμης και σιωπής».

Τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας λόγω αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού όμως τον Νοέμβριο, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην επίμαχη απόφαση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ