Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

 O πολύτιμος κουρκουμάς, ως μπαχαρικό, χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα εδώ και αιώνες.

Τα περισσότερα θετικά οφέλη της κουρκούμης στην υγεία, συνδέονται με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Ο κουρκουμάς ή τερμινανθός, περιέχει τουλάχιστον 20 φυτοχημικά συστατικά με αντιβιοτικές ιδιότητες, 14 αντικαρκινικές ουσίες, 12 συστατικά που δρουν ενάντια στην ανάπτυξη όγκων, 12 αντιφλεγμονώδεις ουσίες και τουλάχιστον 10 αντιοξειδωτικές,

Ιδιότητες κουρκουμά

Πάντως, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland, η κουρκούμη ως το φαγητό θεωρείται ασφαλής, ενώ τα συμπληρώματα διατροφής με κουρκούμη πρέπει να λαμβάνονται σε συγκεκριμένες δοσολογίες. Είναι μάλιστα γνωστό ότι η κουρκουμίνη έχει χαμηλή απορροφησιμότητα (βιοδιαθεσιμότητα) και χρειάζεται αρκετή ποσότητα για να απορροφηθεί.

Παρόλα αυτά, ο κουρκουμάς, πέραν των θετικών, μπορεί να έχει και αρνητικά επακόλουθα για την υγεία σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Οι πιο συχνές αντενδείξεις για τον κουρκουμά:

Αν ανήκεις σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, πάρε τη γνώμη του ειδικού που σε παρακολουθεί για να συνεχίσεις να λαμβάνεις συμπληρώματα με κουρκουμίνη ή ποικιλία τροφών με κουρκουμά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ