Παραμονή Χριστουγέννων με βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Χαλάει και σήμερα ο καιρός, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά.

Στα νότια αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τους ανέμους να παραμένουν ισχυροί και να φτάνουν στο Ιόνιο πρόσκαιρα ως τα 9 μποφόρ. Από το βράδυ ωστόσο αναμένεται να εξασθενήσουν, καθώς ανήμερα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σήμερα μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Η πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και στις Σποράδες και την Εύβοια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως μέχρι το μεσημέρι στα νότια καταιγίδες. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανήμερα τα Χριστούγεννα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά θα επικρατήσουν τα Χριστούγεννα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη, αναμένονται στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά

παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ