Πέθανε μία από τις διασημότερες γάτες του κόσμου – Έπασχε από νανισμό

Θλίψη στους λάτρεις των κατοικίδιων καθώς πέθανε η Λιλ Μπαμπ, μία από τις πιο διάσημες γάτες του κόσμου, σε ηλικία μόλις 8 ετών.

Οπως αναφέρει το iefimerida, ο ιδιοκτήτης της γάτας, Μάικ Μπριντάφσκι, ανακοίνωσε τον θάνατό της στα εκατομμύρια των οπαδών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Δευτέρα.

Η Λιλ Μπαμπ, είχε γίνει διάσημη χάρη στην ασυνήθιστη εμφάνισή της – τα βολβοειδή μάτια και την προεξέχουσα γλώσσα της. Είχε γεννηθεί με πολλές δυσμορφίες, συμπεριλαμβανομένου του νανισμού

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της γάτας, είχε βοηθήσει να συγκεντρωθούν πάνω από 700.000 δολάρια για φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα ζώα κατά την διάρκεια της ζωής της.

«Ο Μπαμπ είχε κάνει τεράστια διαφορά στον τομέα της καλής διαβίωσης των ζώων και στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως» ανέφερε σε ανάρτηση στο Instagram.

Η Λιλ Μπαμπ είχε γίνει διάσημη στον κόσμο του Instagram χάρη στην μοναδική της εμφάνιση που λόγω του νανισμού σήμαινε ότι θα έμενε για πάντα ένα μικρό γατάκι.

Ήταν επίσης πολυδάκτυλη, με ένα επιπλέον δάχτυλο σε κάθε πατούσα και είχε μια υπανάπτυκτη σιαγόνα και καθόλου δόντια, πράγμα που σήμαινε πως η γλώσσα της κρεμόταν πάντα προς τα έξω.

Ο Μπριντάφσκι είχε υιοθετήσει την Λιλ Μπαμπ από μια οικογένεια γατών που βρήκε ένας φίλος μέσα σε μία αποθήκη στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε συνέντευξή του, είχε περιγράψει την γάτα ως «ένα ευτυχές ατύχημα της φύσης» και επέμενε πως έζησε μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή παρά τα διάφορα θέματα υγείας της. Δημιούργησε μάλιστα ένα μπλογκ στο Tumblr για την γάτα το 2011 και έγινε viral όταν οι φωτογραφίες της κατέληξαν να γίνουν θέμα συζήτησης στο Reddit.

Η προσοχή αυτή οδήγησε στην δημιουργία πολλών άρθρων για την γάτα και προσκλήσεις για εμφανίσεις σε τηλεοπτικά προγράμματα στις ΗΠΑ.

Η Λιλ Μπαμπ κατάφερε μάλιστα, χάρη στην φήμη της να κλείσει εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες ενώ είχε ακόμη και την δική της εκπομπή στο YouTube.

Πέθανε στον ύπνο της μετά από λοίμωξη των οστών

Πριν από τον θάνατό της, η Λιλ Μπαμπ υπέφερε από μια λοίμωξη στα οστά της, για την οποία ο ιδιοκτήτης της ενημέρωνε σχετικά τα 2,4 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram.

Και την Δευτέρα, ο Μπριτάφσκι ανακοίνωσε πως πέθανε απροσδόκητα στον ύπνο της την Κυριακή το πρωί. Όπως έγραψε, η γάτα του «είχε διαδώσει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, θετικής στάσης και επιμονής στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» κατά την διάρκεια της ζωής της.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ