ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία. Tράπεζα απειλεί με απόλυση όποιον απεργήσει

Απεργούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι μετά από σχετική απόφαση της ΟΤΟΕ και καλούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στη 1 το μεσημέρι.

Η ΟΤΟΕ σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς. «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές «ζαριές» και business plans με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας! Είναι, λοιπόν, δυνατό να ανεχθούμε απολύσεις σήμερα, που η Οικονομία ανακάμπτει και οι Τράπεζες διαβεβαιώνουν για την ισχυροποίηση και την επιστροφή τους στην κερδοφορία;»

Παρά την απεργία, ωστόσο, αναμένεται αρκετά  καταστήματα τραπεζών να λειτουργήσουν κανονικά με την ομοσπονδία να καταγγέλλει ότι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς απειλούνται από τη διοίκησή της να μην κατέβουν σε απεργία.

Εξώδικο ΟΤΟΕ

Η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων απέστειλε εξώδικο σε βάρος της συγκεκριμένης τράπεζας, σημειώνοντας τα εξής:

«Τονίζεται ότι η συμπεριφορά αυτή προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 του ν. 1264/1982 και μάλιστα συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη, με βάση το άρθρο 23  του ίδιου νόμου.

Καλείται η Τράπεζα – και τα στελέχη της, για τη δική τους νομική προστασία – να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης και παρακώλυσης στην άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία.

Η ΟΤΟΕ επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προάσπισης των δικαιωμάτων της ίδιας, των Συλλόγων-μελών της και των εργαζομένων που εκπροσωπεί.»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ