Μητσοτάκης για απεργίες: Δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος για 50 άτομ

Με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο, το τελευταίο για το 2019, με τον Yπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια να ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι όλο και περισσότερες χώρες αντιδρούν στην τουρκική προκλητικότητα στηρίζοντας την Ελλάδα. Παράλληλα προανήγγειλε και άλλες συμφωνίες που θα ακολουθήσουν μέσα στον Ιανουάριο μετά τον East Med.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος ανακοίνωσε πως το τελικό ποσό για το κοινωνικό μέρισμα έφτασε τα 251 εκ ευρώ και αφορά 300 χιλιάδες οικογένειες και 1 εκ. δικαιούχους.

Ο Μητσοτάκης για τις απεργίες

Το πρώτο νομοσχέδιο που απασχόλησε τη συνεδρίαση είναι αυτό για τις πορείες. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «το σημαντικό είναι να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με πενήντα άτομα». Μάλιστα, ο κ.Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν το ζητούμενο των διοργανωτών είναι η ταλαιπωρία ή η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. «Αν είναι το δεύτερο, τότε η σημερινή πρωτοβουλία τυγχάνει στήριξης και πέραν των πολιτικών δυνάμεων της ΝΔ. Η κοινωνία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, «στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και το νομοσχέδιο αφορά το σεβασμό στον δημόσιο χώρο».

Για το επίδομα για την γέννηση ενός νέου παιδιού αποφασίστηκε για το πρώτο τέκνο το εισόδημα να είναι μέχρι τις 70 χιλιάδες ευρώ και η οικογένεια θα το λαμβάνει μόλις δηλώσει το παιδί μέσω του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής. «Το επίδομα γέννησης εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για το δημογραφικό που συμπληρώνεται από τους βρεφονηπιακούς  σταθμούς, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για μια καλύτερη προοπτική και ελπίδα για μια καλύτερη ζωή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ