Κουκάκι: Αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού – Τι ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ για την αστυνομική βία

Η επιχείρηση της εκκένωσης τριών καταλήψεων σήμερα το πρωί στο Κουκάκι, είχε και ένα σοβαρό συμβάν με οικογένεια στην ταράτσα διπλανού σπιτιού.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες για αστυνομική βία στην οικογένεια που έμενε δίπλα και κυρίως στους δύο γιους και στον πατέρα. Και μάλιστα κυκλοφορούν ήδη πολλές φωτογραφίες με την ΕΛΑΣ να τους έχει καθισμένους στην ταράτσα με χειροπέδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η αλήθεια είναι ότι οι δύο γιοί της οικογένειας συμμετείχαν στην κατάληψη. Μάλιστα η κατάληψη και το σπίτι της οικογένειας συγκοινωνούν από τις ταράτσες και υπάρχει πρόσβαση. Μάλιστα λέγεται ότι η κύρια είσοδος της κατάληψης ήταν από εκεί.

Οπως υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, το πρώτο άτομο που άρχισε να βρίζει και να εκσφενδονίζει πυροσβεστήρες στους άνδρες των ΜΑΤ ήταν ο ένας γιος της οικογένειας. Η μπροστινή πόρτα της κατάληψης ήταν σιδηροκατασκευή και έτσι ήταν δύσκολο να μπει άμεσα η Αστυνομία. Μετά από μισή ώρα που τελικά εισήλθαν εκεί, τα δύο αδέρφια τους πετούσαν ότι αντικείμενο υπήρχε μπροστά τους στον χώρο. Ακολούθως για να ξεφύγουν πήδηξαν στην διπλανή ταράτσα και εκεί βρέθηκε και ο πατέρας τους για να τους υποστηρίξει. Παρουσία εισαγγελέα τελικά χτύπησαν το κουδούνι του διπλανού σπιτιού και βρέθηκαν στην ταράτσα όπου και έγιναν οι τρεις προσαγωγές.

Αναφορικά με την φωτογραφία με γυναίκα δεμένη σε ταράτσα, λέγεται ότι αφορά διαφορετική κατάληψη.

«Στρατηγείο και ορμητήριο» η κατάληψη

Η ΕΛΑΣ έχει πάρει ήδη DNΑ από τον χώρο της κατάληψης, ώστε να ισχυροποιηθεί η σύνδεση των αδερφών με τον χώρο της κατάληψης. Εκεί βρέθηκαν επίσης σημειώσεις, ασύρματος και φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, όπως και «παγίδα» με καρφιά.

Από το αρχηγείο της Αστυνομίας θεωρούν ότι ο χώρος αποτελούσε ορμητήριο για επιθέσεις στο ΑΤ Ακροπόλεως και το στρατηγείο αντιεξουσιαστών όπου συγκεντρώνονταν εκεί δεκάδες άτομα του αναρχικού χώρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει 9 συλλήψεις. Δύο έγιναν στην οδό Αρβάλη, τέσσερις στην οδό Παναιτωλίου και 3 στην οδό Ματρόζου (οι δύο γιοι και ο πατέρας). Επίσης, έγιναν και 5 προσαγωγές από αλληλέγγυους που βρέθηκαν στην κατάληψη λίγη ώρα μετά για συμπαράσταση.

«Ο πατέρας πήγε να πάρει το όπλο αστυνομικού»

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, με παρέμβασή του στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha θέλησε να κάνει γνωστή τη θέση της αστυνομίας και να απαντήσει στα όσα ακούγονται. Είπε πως όλα στην επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι (σ.σ. όπου συνελήφθησαν ο πατέρας και γιοι του) έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύζυγο του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στο σπίτι της χωρίς να έχουν εισαγγελική εντολή και χωρίς αυτή ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου χτύπησαν και συνέλαβαν τον άνδρα και τους γιους της.

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο, επίθεση με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες είπε ο Θόδωρος Χρονόπουλος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο.

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε λέγοντας πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ. προφανώς εννοεί τον σύζυγο της καταγγέλλουσας) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Κατά τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. «οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία» είπε και χαρακτήρισε τα ευρήματα στην κατάληψη «πολύ σοβαρά».

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε λέγοντας πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ. προφανώς εννοεί τον σύζυγο της καταγγέλλουσας) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ