Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία Ζηνοβία με «ψυχρή εισβολή» και χιόνια, ποιες περιοχές θα επηρεάσει

 Έρχεται η “Ζηνοβία” η νέα κακοκαιρία που θα χτυπήσει την χώρα και μας βάζει στον πάγο. Ραγδαία μεταβολή του καιρού με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής/αρκτικής προέλευσης αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνει το meteo.gr. Αποτέλεσμα αυτής της ψυχρής εισβολής θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ο σχηματισμός της κακοκαιρίας Ζηνοβία.

Η Ζηνοβία αναμένεται να έχει αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά και να επηρεάσει, όπως φαίνεται στο χάρτη 1, κυρίως τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, καθώς επίσης το Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη από το Σάββατο 28/12 έως τη Δευτέρα 30/12.

Όσον αφορά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές,  αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας με πολύ χαμηλό υψόμετρο (κατά τόπους πεδινά τμήματα) και ενδεχομένως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της Αττικής με χαμηλό υψόμετρο.

Όσον αφορά στα νησιωτικά τμήματα και την Κρήτη θα επηρεαστούν από κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές, ενώ στις Σποράδες θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Παράλληλα, το τριήμερο Σάββατο 28/12 – Δευτέρα 30/12 στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα επικρατήσουν τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ