Γολγοθάς για εγλωβισμένους οδηγούς και ακινητοποιημένα ΙΧ

Εγκλωβισμένοι βρέθηκαν χιλιάδες οδηγοί οι οποίοι κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, αφού με απόφαση της Τροχαίας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

Εγκλωβισμένοι βρέθηκαν χιλιάδες οδηγοί οι οποίοι κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, αφού με απόφαση της Τροχαίας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών μέχρι την Τραγάνα της Φθιώτιδας. Πριν από λίγο άνοιξαν στις Αφίδνες και τα δύο ρεύματα μα προς Θεσσαλονίκη, μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Επί ώρες, οι οδηγοί ήταν ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ η τροχαία έψαχνε να βρει να υποδείξει στους οδηγούς εναλλακτικές διαδρομές.

 «Ξεκινήσαμε από Αθήνα περίπου στις 15:30 με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Φτάνοντας στον Άγιο Στέφανο είδαμε τα πρώτα χιόνια. Λίγο πριν φτάσουμε στα διόδια των Αφιδνών είχαν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές, ενώ δεξιά και αριστερά του δρόμου υπήρχε χιονόστρωση. Ορισμένοι οδηγοί είχαν σταματήσει δεξιά για να βάλουν αλυσίδες. Με το που περάσαμε τα διόδια ξεκίνησε και ο… Γολγοθάς! Το χιόνι είχε καλύψει τα πάντα, ο δρόμος γλιστρούσε πάρα πολύ και η κίνηση των αυτοκινήτων ήταν αδύνατη», αναφέρει στο CNN, οδηγός που υπέστη την ταλαιπωρία και συνεχίζει:

«Τότε κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν αλυσίδες στη μέση του δρόμου μπλοκάροντας τα πάντα… Δεν μπορούσαν να προχωρήσουν ούτε τα ειδικά μηχανήματα αποχιονισμού, ούτε οι αλατιέρες. Μετά από 3 ώρες στο ύψος της Μαλακάσας άρχισε σταδιακά να ανοίγει ξανά ο δρόμος αλλά κινούμαστε με πολύ χαμηλές ταχύτητες».

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή. Πάντως, δεν είναι λογικό να κλείνει η κεντρική οδική αρτηρία με μια χιονόπτωση και επιτέλους πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία ως λαός, να είμαστε προνοητικοί και να μην σταματάμε στη μέση του δρόμου για να βάλουμε αλυσίδες προκαλώντας χάος», καταλήγει η οδηγός.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Η χιονοκάλυψη είναι πυκνή και εκχιονιστικό μηχάνημα επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ